2016. november 22., kedd

AZ LMP A TÖRTÉNELEM SZEMÉTDOMBJÁN

EURÓPA KÁVÉZÓ BLOG
Szerző: Európa Kávézó
2016.11.22.


Mondhatnak, hazudozhatnak bármit: az LMP eladta magát a Fidesznek. Ki tudja, mi volt ár? Schiffer alkotmánybíró lesz? Az LMP-hez az utolsó pillanatban beeshet néhány tízezer ajánlócédula? Valahogyan megint meglesz az 5,01 százalék? Ami itt történt az minimum árulás.

Amikor Schiffer András felbukkan és azzal "érvel", hogy mások ÁVH-s módszerekkel jönnek, az mindennek az alja. Nem csak azért, mert az ő családja küldött is börtönbe embereket politikai nézeteik miatt és ugyanezt el is szenvedték. Leginkább azért szégyen, hogy Orbán korábbi ügyvédje ilyeneket mond, mert semmilyen más célja nincs, mint a terelés. 

A dolgot a nevén kell nevezni. Az LMP az alkotmánybírók megválasztásával lefeküdt Orbánnak. Odébb tolták a kormányváltás lehetőségét. Ehhez Schiffernek asszisztált a Kósa Lajossal tusványosi fórumon nevetgélő Szél Bernadett, valamint a Fideszből átlépett Hadházy Ákos. Az LMP a diktatúra kiszolgálója lett, nem véletlen, hogy a KDNP közleményben köszönte meg nekik a gesztust. A DK ment nekik a legélesebben. Gyurcsányék jól látják: nem lehet pardon, és aki ezzel az LMP-vel 2018-ban bármire összeáll, az maga is kollaboránssá válik. Nem véletlen, hogy a néhai PM, ma már csak P feltűnően csendben van, egy nyílt levélen kívül alig szólal meg az Együtt. Az MSZP is technikalizál, a választás érvényességét vitatja elsősorban, annak politikai és morális következményeire kevés szót veszteget. De a DK, az MSZP ellentartása legalább elvi és tisztességes. Az elvileg emberjogvédő Schiffernek nagy pofon lehet, hogy a Majtényi László vezette Eötvös Károly Közpolitikai Intézet közleményben bírálta a döntésüket. Hadházy talán még hazudott is. Az ATV-n a DK-s Molnár Csabával folytatott vitában azt mondta, nem tudott azokról, a jelöltekre terhelő adatokról, amelyekkel Molnár szembesítette. Azt ígérte, ezeknek utána néz. Most akkor vagy hazudott és nem nézett utána, vagy ami még rosszabb: utána nézett, és így is megszavazta a jelölteket...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.