2016. november 17., csütörtök

BICIKLITÚRA A LIMESEN

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.11.17.


Az nem tudható teljes bizonyossággal, hogy kormányzó elitünk tök hülye, esetleg szórakozik, a jobbágyokat kívánja jobb kedvre deríteni, vagy netán csak egy kis lovettát csorgat a saját bohócainak. Magam a kis magyar abszurd közepette erre az utóbbira tenném le semmit sem érő, nyamvadt voksomat.

A miniszteri biztosokról már annyit irkált a még lélegző, tiszteletlen média, hogy az ember azt hitte, újat mondani neki ebben a témában már nem lehet, így neked sem, nyájas olvasó. Tegnap kiderült, dehogynem. Ezúttal a következő feladattal bíztak meg egy professzort havi fél millióért, szó szerint mutatom.

„A dunai limes magyarországi szakasza elnevezésű világörökségi várományos helyszínnek a Világörökség Jegyzékébe történő jelölésével összefüggő teendők ellátásáért, valamint a Hajógyári-szigeten fekvő helytartói palotának a magyarországi limes egyik legjelentősebb elemének bemutatásával összefüggő feladatok koordinációjáért felelős miniszteri biztos”. 

Ez egy nagyon emelkedett szöveg, olyannyira, hogyha a jobbágy mondjuk Marquezen nevelkedett – pedig ő tudott kavarni a mágikus realizmusával -, akkor sem, vagy éppen ezért, halovány fingja sincs, mit is akart mondani, aki mindezt papírra vetette. Valami olyasmit, hogy fogd a pénzt, és fuss.

Már hatvanöten vannak ilyen Woody Allenek minálunk, így magam nem foglalkoznék az összes ingyenélővel, csupán azokkal, akik kilafognak a sorból Istentől – és OV-tól – felkent és megáldott, különös feladataikkal. Él és virul bicikli-, és kutyaügyi miniszteri biztosunk is, de ha mélyebbre hatolunk a delíriumban, a móka és kacagás egészen új horizontjai nyílhatnak meg előttünk.

Van nekünk a nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felelős miniszteri biztosunk, a Testnevelési Egyetem új kampuszáért felelős, az E-health koordinációval kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős (ez mi a szar), az Árpád-ház Program előkészítésével és megvalósításával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős, a frankofón ügyekért felelős, a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukciójával és fejlesztésével összefüggő ügyekért felelős elvtársunk is...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.