2016. november 14., hétfő

BÚCSÚ AZ EMBERI JOGOKTÓL?

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: nocenz_Ura
2016.11.13.


Orbán és sameszai elkezdtek nyíltan célozgatni arra, hogy széles ívben tesznek az emberi jogokra. Nem, ez nem bűnbánó beismerés, hanem megfontolt kampány: azt akarják elfogadtatni velünk, hogy ez így jó, így helyes...

Először Kovács Zoltán kormányszóvivő minősítette fölösleges, irreleváns dolgoknak az emberi jogokat. A köztévében csütörtök este ugyanis azt fejtegette, hogy örülni kell Trump győzelmének, mert az új amerikai elnökkel könnyebb lesz szót érteni, és lehetővé válik, hogy a kétoldalú kapcsolatokat „fölösleges, irreleváns dolgok ne terheljék”. Konkrétan Washignton ne bírálja az emberi jogok magyarországi állapotát. Kovács Zoltán összeesküvés elmélete szerint ezek a bírálatok „szisztematikusan voltak felépítve”.

Pénteken aztán – szokásos rádiós locsogásában – Orbán Viktor folytatta ezt az érvelést Trump mellett, hangsúlyozva, hogy a demokrata párti washingtoni kormányzattal állandóan zátonyra futott a politikai együttműködés. Nyilván az emberi jogi bírálatok miatt. Obama kormánya ugyanis egy „liberális művilágban élte az életét”, egy ideologikus gondolkodásmódot követett, demokráciát akart exportálni a világban úgy, ahogyan ő érti a demokráciát, és támogatta a világban zajló bevándorlási folyamatot. A Kedves Vezető a rádióban persze nemcsak libsizett, hanem brüsszelezett is, és közölte, hogy az ellenzék átállt Brüsszel oldalára. (Értsd: hazaárulók a szabadságharcban…)

Szombaton aztán a The Daily Telegraph közölt egy interjút a magyar kormányfővel, rögtön a címben kiemelve, hogy Orbán szerint vége a liberális nem-demokráciának. Trump győzelme azt jelenti, hogy a realitás áttört az ideológián. „Filozófiai-ideológiai szinten úgy érezzük, hogy mi itt, a nyugati világban ‘liberális nem-demokratikus’ rendszerben élünk, és ennek vége. Ennek az ideológiának, amely megteremtette a politikai korrektségre alapuló saját nyelvezetét – és ezzel szürke, egyforma megközelítést alakított ki minden kérdéshez – vége van”

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.