2016. november 27., vasárnap

CAFETERIA 2017 - EGÉSZSÉGPÉNZTÁR, KUKA? ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁR, KUKA?

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.11.27.


Az Országgyűlés megszavazta a Cafeteria 2017-es módosító csomagját, ami számos ponton tartalmaz olyan renderbe ágyazott fekvőrendőröket, amik végső soron ellehetetlenítik a Cafeteria VALÓDI értelmét, míg a társadalmat visszakényszerítik a 80-as évekbe.


Nagyon nem tetszik a Cafeteria 2017-es iránya, hiszen már ma is a legtöbb munkavállaló számára púp a mindenféle sorsjegyezés (Erzsébet utalvány, Szép kártya...stb), gyakran nem tudnak velük értelmes dolgot kezdeni. Ellenben társadalmi szintű probléma az egészségügy és a nyugdíj. Mivel az Állam képtelen olyan rendszert megszervezni, amivel megfelelő színvonalat tudna nyújtani ezen a két területen, ezért nincsen más megoldás, mint a prevenció, azaz megelőzés!

Nyilván a nyugdíjat nem tudod megelőzni, egészségügyben viszont már lehetne tenni megelőző intézkedéseket. Vésgő soron anyagi értelemben a Cafeteria 2017-nek akkor lett volna igazi értelme, ha minimum nem emelik az egészségpénztár és önkéntes nyugdíjpénztárak után fizetendő adót. Ez még akkor sem szexi, ha limitet ellenben eltörölték és már korlátlanul lehet kapni erre a két célra a Cafeteriaból.

Egészségpénztár: 34,51 % (havi 55 500 Ft) helyett 49,56% (korlátozás nélkül)
Önkéntes nyugdíjpénztár: 34,51 % (havi 33 300 Ft) helyett 49,56% (korlátozás nélkül)...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.