2016. november 11., péntek

'EGÁLL AZ ÉSZ - SZÁZHÁROM CSELÉD FELCSÚTON

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.11.11.


Amikor Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, azaz Greg Wonder, tehát Bud Spencer, az alterego találkozik a milliárdosok személyzetével, egyetlen kérdése van csupán. – Mi jót főztél ma nekünk Zeffa? – Más egyéb nem érdekli őt, pedig van a brancsban lovász, fodrász, szobalány, manikűrös, inas, titkár, és még rengeteg bábu az ő szolgálatára, valamint a banánültetvény mezítlábasai.

Amikor pedig a magyar milliárdos jódógában megalapította budija tövében az ő kies akadémiáját, amely az elmúlt öt évben kilencmilliárd forintot kapott TAO címen a közösből, akkor nem számolt a személyzettel, amelyben Zeffa ugyan nincsen, mert a gazdának elég a szotyola, a kolbászt is máshol tölti, a pálinkát is másutt főzi, egyéb földönfutók ellenben bőven akadnak fatornyos stadionja tövében, az ő banános földjén.

Huszonkét takarító, huszonhárom karbantartó, a marketingigazgató öt főállású munkatársa, aztán három archívum-igazgató, öt edző, kilenc irodai asszisztens, egy iskolaigazgató és még sokan mások. Összesen százhárom főállású cseléd, akiket etetni kell, ezért százhárom milliót kértek még a bérük felére onnan Felcsútról. (Megkapták, perszehogy) A kilencmilliárdról, ami semmire sem elég ezek szerint, nemrégiben derült ki, hogy közpénz jellegű, ez a százhárom millió szintén, de ez voltaképp nem is tétel már.

A jó kuzinoknak a filmben (Nincs kettő négy nélkül ) – ami beugrott erről az egészről a rongyrázás okán – mindenféle üzleteik vannak, amelyből fussa a népes szolgaseregre, és pláne Zeffára, ez a mi kuzinunk viszont a népe farkával verdesi a csalánt, mert így szokta ő, amióta az eszét tudja, és amióta semmit sem dolgozott, mégis gazdagabb, mint a Coimbrák, pedig még szaxofonozni sem tud.

Azért, hogy visszatérjünk a magyar rögvalóhoz, a legjobb magyar akadémiának minősített debreceniek négy munkahelyre kértek támogatást, igaz, aztán nem is kaptak semmit. Különös hely ez a Felcsút tehát, amióta az ide született megváltó valóságosan is istenkirállyá vált. Stadion, kisvasút, fűtött pálya, milliárdos Makovecz-kazánház és igen tehetséges polgármester OKJ-s gázszerelő tudással, ami éppen elég egy jachthoz, valamint mindenhöz, ami OV szemének, szájának ingere lehet.

Sok ingere van neki. Annyi, hogy sorolni is tereh, legutóbb épp Népszabadságot óhajtott, és meg is kapta az ő alteregoja – akit Mészáros Lőrincnek hívnak – által...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.