2016. november 2., szerda

EGY MÁR MEGSZŰNT, "BULVÁRSZABI" NEVŰ LAP LÉGBŐL KAPOTT ÁLLÍTÁSA, HOGY ÉN LAKOM VALAHOL

444.HU
Szerző: Rényi Pál Dániel
2016.11.02.


A Népszabadság egyik utolsó lapszáma írta meg, hogy a jegybankelnök Patai Mihály Unicredit-vezér egyik luxuslakását használja a Budai Vár oldalában, és ez súlyos összeférhetetlenségi kérdéseket vet fel, hiszen a Nemzeti Bank felelős az összes pénzintézet piaci felügyeletéért.
Bárándy Gergely, szocialista képviselő kérdezte szerdán a Parlamentben Matolcsy Györgyöt arról, hogy most akkor végül is hol lakik.

Matolcsy azt felelte, hogy ellene 2014 nyara óta blöffökből álló lejáratás zajlik. Kezdődött azzal, hogy a jegybank állítólag méregdrága hegedűt vásárolt, amiről aztán kiderült, hogy nem igaz - bár vehetett volna, ha már az osztrák jegybanknak 8 Stradivari hegedűje is lehetett.
Aztán szó szerint mondta, hogy 2015-ben és 2016-ban ugyanez történt, mikor az ellenzék és a sajtó is kezdte szajkózni, hogy
"az én unokatestvérem 600 millió forint támogatást kapott a jegybank alapítványaitól, hónapokig folyt a vádiratba illő blöffölés, majd kiderült, hogy egyetlen fillért nem kapott a VS portál támogatása keretében Szemerey Tamás."
Hogy ennek az állításnak mennyi igazságtartalma lehet, arról korábban írtunk egy részletes cikket, "6 bizonyíték, ami Matolcsy unokatestvérét szorosan a Vs és az Origo tulajdonosához köti" címmel.
A fenti példáknak pedig logikus folytatása mindaz, ami most történik:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.