2016. november 21., hétfő

ÉSZÉRVEIK NINCSENEK, ERKÖLCSI TARTÁSUK SOHA NEM VOLT, VITÁRA, KOMPROMISSZUMRA ALKALMATLANOK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.11.21.


Kemény csaj Hosszú Katinka. Nem csupán úgy kemény, ahogy minden sportoló és nem is úgy, ahogy minden élsportoló. Úgy kemény, ahogy csak egy elkötelezett, bátor, elveiért kiállni kész ember képes. Veszélyesen bátor. Az a fajta ember, akit nem lehet megfélemlíteni és akit nem tudnak megzsarolni. Mert nincs mivel. Nem fél, mert nincs kitől és nincs miért. Veszélyes, mert független.

Szerencsére nincs egyedül. Az egyébként szokásos magyar betegség mintha az úszók között nem rombolna annyira, mint a társadalomban általában. Nem mindenki persze, de sokan Katinka mellé álltak. És nem azért, mert Katinka önmagának akar kiharcolni valamit, mert több pénzt, jobb feltételeket szeretne kicsikarni – nincsen rászorulva erre – hanem mert az egész úszósportért küzd. Úgy vállalja fel a támadásokat és a kellemetlenségeket, hogy neki ebből haszna nincs, csak kára. A mocskolódás természetesen máris elkezdődött, mert ez a taktikája a hatalomnak. Nem csak a kormánynak, bármilyen senkiházi önjelölt vezér ezzel a módszerrel él, amint valaki szembe mer menni az ő érdekeivel.

Ez történt a parasportolóknál, az erőszaktevő edzőnél, de ez történt a birkózóknál is, amikor Rezsi Stabil elnök akart lenni és ez megy Farkas Flórián esetében, vagy éppen Rogán Antal szerteágazó ügyeivel kapcsolatban. Támadták Sándor Máriát, a pedagógusokat, Horváth Andrást, folyamatosan támadják Juhász Pétert, egyre gyakrabban fogják támadni a Kétfarkút. Ez az egyetlen eszközük.

Észérveik nincsenek, erkölcsi tartásuk soha nem volt, vitára, kompromisszumra alkalmatlanok. Érvényes ez az úszószövetségre éppen úgy, mint a kormányra és annak bármely szervére. Ami most az úszószövetségben történik, pontosan ugyanaz történik az országban is. Gyárfás nem más, mint egy pökhendi senkiházi, aki kénye-kedve szerint büntet, jutalmaz, megfenyeget, megveszteget. Mindig a saját érdekei mentén. Nem szolgálja, hanem használja az úszókat. Teszi ezt a sérthetetlenség, a leválthatatlanság, a számonkérhetetlenség teljes (és téves) tudatában. Nem is érti, el sem hiszi, hogy a senkik, a rabszolgák ellene fordulnak. Hogy van pofájuk. Van bátorságuk.

Első körben ment a hazudozás és a sunyi célozgatások, hogy hiszen ő aztán mindent megtett, hogy Katinkának jó legyen, mindent kiharcolt, mindent megadott neki (többet, jobbat, drágábbat, mint a többieknek, ezt fontos hangsúlyozni) és lám, a hálátlan. Elméletileg ennek működnie kellett volna. Ezután jött volna a többi úszó a maga kicsinyes irigységével, féltékenységével, akarva-akaratlanul is Gyárfást erősítve. Ez nem jött be, vagy nem elég hatékonyan.

Második körben volt az, hogy Katinka egy önző dög, telhetetlen és a férjének akar pozíciót szerezni. Nem fogok meglepődni, ha napvilágra szivárognak olyan utalgatások és sunyi célozgatások, hogy Katinka tulajdonképpen nem is nő, hanem férfi, de ha mégsem, akkor minimum meleg. Ez a felszopómédia dolga lesz, meg is fogják lépni. Pénzért mindent...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.