2016. november 20., vasárnap

FELMÉRÉS: A MAGYAR TÁRSADALOM MÉG SOHA NEM FÉLT ÉS GYŰLÖLT ENNYIRE

MAGYAR NARANCS
- VILLÁMNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.11.18.



Rogánnak szerencsére van ujjlenyomata, Trump mindenkinek odacsap, de legalább Törőcsik Marit nézhetjük a nap végén. Hírek.

Mindenkit utálunk


A Tárki 25 éve méri az idegenekhez való hozzáállást. A mostani eredmények arról árulkodnak, hogy az idegenellenesség nem csak hogy folyamatosan nő, hanem az utóbbi két évben robbanásszerűen terítette be a magyar emberek agyát. 1992-ben a társadalom 15 százaléka volt kifejezetten ellenséges különféle másságokkal szemben, ezt követően pedig erősen ingadozott az arányuk. Ami viszont a 2006-os 24 százalék óta szinte csak emelkedett, és 2015-ben elérte a 41 százalékot. De még ekkor, a Magyarországon várakozó és áthaladó menekültekről folyamatosan sugárzott képek idején se volt akkora az elzárkózás, mint most. Tavaly óta ugyanis soha nem látott mértékben és soha nem látott magasságokba, 56 százalékra nőtt az idegenellenesség.

Az Index rengeteg egyéb érdekes adatot is felsoroló
cikke a Závecz kutatását is összeolvassa a Tárki eredményeivel. Mindkettőből az derül ki, hogy az idősek, a falusiak és az alacsony iskolai végzettségűek a leginkább idegenellenesek. (A diplomásoknak csak a harmada, a legfeljebb szakmunkásképzőt végzetteknek a kétharmada az.) A kormány uszító népszavazási kampánya után a magyarok még a cigányoknál is jobban utálják az arabokat, például csak 20 százalék fogadna el arab szomszédot. A gyűlölet és a félelem minden párt szimpatizánsaira jellemző, de mások a "prioritások": az erdélyi magyarokat a DK-sok, a cigányokat a jobbikosok, az arabokat és a homoszexuálisokat a fideszesek utasítják el a legnagyobb mértékben...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.