2016. november 20., vasárnap

FLÓRI A PÉNZZIVATARBAN

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.11.20.



„Álláspontom szerint az eljárásuk jogalapja abban a pillanatban megszűnt, amikor az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) úgy határozott: visszafizetteti az Országos Roma Önkormányzattal (ORÖ) a Híd a munka világába programra felvett forrást, és mivel nem a vállalt feltételekkel valósult meg, a programot kivezették a tagállami elszámolásból.” (Nem bujkálok, nincs mitől félnem)

Pompás időszak köszöntött be a Fidesz méltán népszerűtlen botrányhőseinek életében. Valóban nincs okuk semmiféle bujkálásra, rettegésre, felelősségre vonás miatti idegeskedésre. Orbán Viktor eldöntötte azt, hogy minden ellenük irányuló alaptalan támadás csupán a magyarság, illetve magának a feddhetetlen jellemű miniszterelnöknek lejáratását szolgálja. Farkas Flórián ennek hallatán azonnal azonosította is magát az egész magyarországi cigánysággal, ami rendkívül méltatlan eljárás velük szemben. Ennek a bármikor könnyedén bevethető, univerzális érvelésnek a segítségével minden aljas karaktergyilkossági kísérleteket könnyedén el lehet hárítani. Akinek maga a miniszterelnök a karakter-testőre, annak a lelkét többé nem terhelheti bűn.

A Miniszterelnökség bátran nekiláthatna akár még búcsúcédulák árusításának is. Ezekkel sokkal jobb üzletet csinálhatnának, mint a szép emlékű letelepedési kötvényeikkel.

Farkas Flórián jellemét legjobban Rideg Sándor fogalmazta meg az „Indul a bakterház” című regényében Konc bácsi Szabó bakter általi objektív megítélésén keresztül:

„– Aztán, mondd, Bendegúz, nem szoktak felőlem beszélni Szabóék?
– Dehogyisnem! Mindég azt mondják, hogy Konc bácsinak akasztófán volna a legtisztességesebb helye.”

Szabó bakter egy kicsit karcosan fogalmazott ugyan, de szerencsére halálbüntetés nincs már Magyarországon. Minden közszereplőt megillet azonban a bűnösség vélelme. Ez a tevékenység ezzel jár. Az ártatlanság vélelme majd csak bíróság előtt dukál, ha eljut odáig az illetékes. Ilyen baleset azonban nem nagyon szokott megtörténni kormányzati védelem alatt álló személyekkel
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.