2016. november 12., szombat

ISMÉT GYANÚSÍTOTT OROSZ MIHÁLY ZOLTÁN

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gépnarancs
2016.11.11.


A jelek szerint az érpataki modell elvei alapján irányított település melegágya a korrupciónak, a közpénzek hanyag kezelésének, hiszen az érpataki önkormányzat tevékenységével kapcsolatban majd egy tucat feljelentés történt. Lassan helyi irodát nyithatnának a nyíregyházi rendőrök, annyi ügy van az egykor szebb napokat megélt településen. Jelenleg több ügy egyesítésével, öt büntetőeljárás van folyamatban gazdasági és más bűncselekmények gyanújával. Az egyik nyomozás fejleménye, hogy közokirat-hamisítás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki Oroszt, mivel a gyanú szerint különböző bírósági eljárásoknál valótlan tartalmú orvosi igazolásokkal mentette ki magát az érpataki csodadoktor.

Egyre több jel mutat arra, hogy az érpataki modell fellegvárának számító település gazdálkodása a magyarországi törvényekre fittyet hányva, Orosz kénye-kedve szerint zajlott. Csalás, hűtlen kezelés, sikkasztás, közfeladatai helyzetével való visszaélés és közokirat-hamisítás megalapozott gyanújával nyomozások folynak. Az utóbbi bűncselekmény okán Oroszt és a körzeti orvost gyanúsítottként hallgatott ki a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi alosztályának nyomozója.

A gyanú szerint Orosz valótlan tartalmú orvosi igazolásokkal mentette ki magát a bírósági tárgyalásokról.  Mint köztudott, a Jobbik által támogatott érpataki modell kiagyalója előszeretettel perlekedik mindenkivel. A település polgármestere az önkormányzat pénzén sajtó-, pót-magánvádas- és személyiség jogi perek tucatjait indítja, miközben az utóbbi időben rendre nem jelenik meg ezeken a tárgyalásokon. Ilyenkor orvosi igazolással, vagy egyéb hivatali teendőkre hivatkozva mentette ki magát. De Orosz közvádas büntető perben is közokiratnak számító orvosi igazolások benyújtásával igazolta távolmaradásának jogszerűségét. Így – az egyébként bűncselekmény hiányában felmentéssel zárult doktoros tárgyalásokról, amikor is a polgármestert szintén közokirat-hamisítással vádolta meg az ügyészség – kilenc tárgyalásról négy alkalommal orvosi igazolással mentette ki magát. A Püspökladányban lefolytatott eljárás során, 2016 januárjában, az eljáró bíró ellenőrizte az igazolás hitelességét. A közokiratot kiállító háziorvos azt nyilatkozta, hogy a vádlott „egészségi állapota nem tett lehetővé semmiféle helyváltoztatást, utazást”, amit ő „kétséget kizáróan” állapított meg. Ehhez képest a rendőrök egyetlen bejelentett címén sem találták meg a semmiféle helyváltoztatásra nem képes Oroszt...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.