2016. november 14., hétfő

ITT JÁRT ROGÁN TÁSKÁS EMBERE, AKI OTT SEM VOLT

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.11.13.


Ezekről ne maradj le!
 
Rogán táskás emberének nyomait sem lehet teljesen eltűntetni (Index)

Hiába az uniós támogatások, ha a pályázatíró rutinos pénzégető (Átlátszó)
 
Orbán körének kedvez a turizmus fellendítése (24)

Ha van 3 perced:
Rogán táskás emberének nyomait sem lehet teljesen eltüntetni
Kertész Balázs, Rogán Antal bizalmasa, gazdasági intézője, politikai pályája a miniszterével szoros kötelékben ívelt. A Fidelitasban ismerték meg egymást, az első gyanús ügy amiben együtt szerepelt a nevük a Kulcsár-botrány volt. Kertész 2010-től fokozatosan bebábozódott. Bár hivatalos kapcsolata nincs a külüggyel, irodájánál grúz nagyágyúk tárgyalnak egy erőműprojektről, Rogán és Habony pedig beugranak hozzá időnként kávézni.   
(Index, Átlátszó, Heti Válasz, Index)
Hiába az uniós támogatások, ha a pályázatíró rutinos pénzégetőRakamaz ma a teljes csőd elkerüléséért küzd, pedig bőven érkeztek uniós fejlesztési pénzek a faluba. A nemrég hírhedté vált, 800 milliót elégető vízitanösvény-projekt előtt a jelentős támogatásokkal járó ipari parki státuszra hajtottak. Csakhogy Janzsó Tamás cégét hívták segítségül, aminek tevékenysége nyomán már több város hasonló projektje is becsődölt. A Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának általános alelnöke mellesleg tagja annak az Ipari Park Tanácsnak, aminek jelentős ráhatása van a pályázatok elbírálására. (Átlátszó)
 
Orbán körének kedvez a turizmus fellendítéseAz utóbbi időben figyelemreméltó ingatlanokat szerzett vidéken különböző cégeken keresztül Tiborcz István, Mészáros Lőrinc és Gaith Pharaon is. A vadászkastélyok és vidéki szállodák nemcsak azért tűnnek jó befektetésnek, mert növekszik a belföldi turizmus, és mert a törvény is besegít az újfajta adókedvezményekkel: hatalmas uniós keretek érkezhetnek a fejlesztésre. (24)
 
Drága lesz a Videoton stadionja és Mészáros megint jól járA sóstói stadion építésére egyetlen pályázó jelentkezett, ami a Strabag leányvállalataiból áll, A szerződés 16 milliárdról szól, úgyhogy a székesfehérvári önkormányzat reméli, hogy az állam majd még 3 milliárddal megdobja a projektet. Közben félmilliárdért megvásárolják a stadion melletti edzőkomplexumot, amit tao-pénzből fejlesztett a tulajdonos Puskás Akadémia. (Magyar Narancs)
 
Nehéz számonkérni az állami rendezvényeket is biztonsági cégeketAz október 23-i állami ünnepség biztosítására 20 millió forintot költött a kormány. Az egyik  nyertes cég, a Pintér érdekköréhez tartozó Valton az elmúlt években 1,8 milliárd forint értékű közbeszerzésen nyert, bevételük 16%-a közpénz. Kérdés persze, miért kell kiszervezni egy nehezen számonkérhető biztonsági cégnek egy állami rendezvény biztosítását, ahelyett, hogy rendőrök végeznék el a feladatot. (444)
 
Ha van még két perced:
 
Tavaly egy Pharaonhoz köthető cég közös céget alapított a Nemzeti Kereskedőházzal, ami most váratlanul szerződést bontott. Állítólag eddig csak az üzleti stratégiáikat egyeztették. (RTL Klub)
 
Csak az állami bankban 1,15 milliárd dollárt tartott Janukovics és miniszterelnöke Azarov. Összesen 70 milliárd eurót nyúlhatott le a két éve megbukott vezetés az ukrán pénzrendszerből. (444)
 
A lovagkereszttel kitüntetett török konzul, Kaya Alpaslan üzleti érdekeltségeinek nem megy fényesen: az egyik ellen végrehajtást kezdeményezett a NAV, tanácsadó cégében pedig Tarsoly Csaba a társtulajdonos. (Átlátszó)
 
Négy olyan székelyföldi vezető kapta a Külhoni Magyarságért Díjat, akik ellen nyomoz a romániai korrupcióellenes ügyészség. Semjén szerint az ügyészség megfélemlíti a magyarokat. (444)
 
A korrupció definíciója is attól függ honnan közelítünk – mondja Janscics Dávid, a Rutgers Egyetem oktatója. Ma az a megközelítés népszerű, ami az állami-intézményi szintet nézi. (Magyar Narancs)
 
Rogán aktatáskája legalább hétszázezer forintba került, természetesen a táskát gyártó olasz luxusmárka a Louis Vuitton-csoporthoz tartozik.(444)
 
Bár az Index Rogán jobbkezéről, Kertész Balázsról írt cikkére reagált az egész ellenzék, az MTI nem tartotta fontosnak, hogy ezt megemlítse. (Comment Blog)
 
A Pallagi Ferenc vezette Lapcom kiadó az elmúlt években több média csoportot is felvásárolt volna, de nem sikerült, mert nem piaci, hanem 4-5-ször nagyobb, politikai áron cseréltek gazdát. (HVG)
 
Dél-Koreában 850 ezren tüntettek, miután kiderült, hogy az elnök bizonyos döntési jogköröket adott át egy lobbistának, akinek nincs hivatalos állami pozíciója. (444)
 
Lakossági tájékoztatás felirattal készített az MVM Paks2-ről szóló reklámanyagot, de úgy tűnik csak azokat tájékoztatják akik Magyar Idők vagy Magyar Hírlap vásárlók. (Vastagbőr)
 
Az elmúlt évek európai terrortámadásai után felmerül a kérdés, miért nem sikerült ezeket megakadályozni, annak ellenére, hogy a hatóságok korábban felfigyeltek az elkövetőkre. (Átlátszó Videó)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.