2016. november 28., hétfő

KELLEMES SZÉTESÉST!

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.11.28.


„A politikus hangsúlyozza, hogy a populisták sokaknak gondot okoznak, mert tudatosan játszanak a félelmekkel, ám érdemi válaszaik nincsenek, csupán azt sugallják, hogy a nemzetállamban el lehet rejtőzni a globalizálódás elől - tájékoztat a Kurier.” (A „mag”– Európa nem segít - Juncker - Nemzetközi sajtó)

Szétesni tudni kell. 

Mi magyarok szerencsére hatalmas gyakorlattal rendelkezünk ebben a tevekénységben. Oszmán birodalom, Osztrák-Magyar Monarchia, Harmadik Birodalom, keleti blokk. Teljesen mindegy melyikről volt szó. Egyszer csak fogták magukat, aztán csúnyán felbomlottak, miközben mi éppen bennük tartózkodtunk. Majd pont az Európai Unió fog egyben maradni a mi közreműködésünkkel.

Putyin, Erdoğan kívülről, a ma oly népszerű, populista politikusok belülről rugdossák szét az integrációt. Sikeres tevékenységül ellen az Európai Bizottság csak annyit tud tenni, hogy időnkét rájuk szól, nem szép dolog az ilyesmi. Mi mást is tudna tenni? Forduljon talán az Egyesült Államok legújabb elnökéhez, hogy szíveskedjenek újra partra szállni Normandiában, amíg még lehet? Nem olyan világot élünk. Az USA egy kis időre valószínűleg be fog zárkózni, aztán kiteszi az ajtajára a táblát: „Nem veszünk semmit!”.

Magát a bomlást nehéz irányítani. A britek kiválása csupán kísérleti fázisban van, még ők maguk sem tudják mit szokás ilyenkor tenni és hogyan. A világ sorsát meghatározó politikusok közül azok kerültek többségbe, akik egy gyenge Európa kialakításában érdekeltek, mivel így jóval könnyebb kirabolni. Zsarolással, sikkasztással, fosztogatással, fenyegetéssel, dezinformációkkal, zsebtolvajlással, ki amiben a legügyesebb, hát azzal...

ITT OLVASHATÓ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.