2016. november 25., péntek

KEMÉNYLEGÉNY TOROCZKAI JÓL MEGADTA A BUZIKNAK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.11.25.


Ásotthalom jobbikos alelnök-polgármestere mert nagyot lépni, igazi, a közösségnek fontos, mélyenszántó dolgokat tenni, és betiltotta a buziskodást, meg a mecseteket a településen. Így jövőre elmarad a szokásos ásotthalmi Pride, meg nem épül meg a tervezett mecset sem a városban. Vagyis várjunk csak, hát szó se volt ilyenekről.

Értem én, hogy a Jobbik nagyot akar mondani, meg letolni magáról a Habony-média undorító Vona-buzizását, de azért ez mégiscsak nevetséges.

Elképzelem, ahogy az ásotthalmi kocsmában megnyugodnak a helyiek, minden megoldódott, mert be van tiltva a buziskodás. Kemény lépés, kemény időkben egy kemény embertől.

Valójában pont az ilyen politikusokra nincs semmi szükség. Mert ettől aztán senkinek sem lesz jobb. Toroczkai azzal érvel, hogy azért kell betiltatni a mecsetépitést, mert Szabadkán is épül mecset. Mondjuk ott azért épül, mert élnek muszlimok, például volt koszovói albánok, Ásotthalmon meg nem élnek.

Toroczkai mondása a nagyotmondó semmitmondás tipikus példája: betiltja a buziskodást, meg a nemlétező mecset építését. Csak hát ettől az égegyadta világon nem lesz  senkinek jobb. Nem lesz jobb Ásotthalmon élni, nem lesz több munkahely, nem lesz szebb a város, de nem lesz jobb Magyarországon se élni attól, hogy egy településen be van tiltva a homoszexualitás és a mecsetépítés.

Ez nem akadályozza meg a terrorizmust, nem védi a kereszténységet, nem történik semmi.
Vagyis mégis, embereknek rosszabb lesz az országban, mert megint azt érezhetik barátaink, szomszédaink, ismeretlen polgártársaink, hogy szarabb nekik itt élni, és attól, hogy valakiknek szarabb itt élni, nekünk nem lesz jobb. Ennyi történik: Toroczkai verheti a mellét, kap 15 perc hírnevet, pár Facebook lájkot, emberek tömegei pedig rosszul alszanak, mert megint azt mondták nekik, ők nem érdemlik meg ezt az országot, hiába születtek ide, élnek itt, adóznak itt, hiába teljes jogú polgártársaink...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.