2016. november 30., szerda

KÖSZÖNI A MILLIÁRDOKAT, A FÉNYT, A CSILLOGÁST, DE MOST MENNIE KELL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.11.30.


Nem önszántából, nem akkor, amikor kellett volna, nem elegánsan, nem szépen, nem jóérzésből és éppen ezért a jövőre nézve semmilyen optimizmusra okot nem adó módon, de végül lemondott. Egy olyan országban, ahol soha senki nem mond le a pozíciójáról bármilyen aljas disznóság derül ki róla, még Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök kicsit sárga, kicsit savanyú lemondásáról is beszélni kell.

Amely megindító színjátékhoz – kívülről szemlélve – úgy tűnik, hogy kellett egy Water Willy? Röhejes és szánalmas? Igen. Az egészen biztos, hogy kellett az öszvér makacsságával a székébe kapaszkodó, egyik faszságot a másikra halmozó Gyárfás Tamás személye. Hosszú Katinkát külön nem említem, mert az evidencia. E szívszaggatónak szánt lemondás természetesen most sem az egészséges felismerésnek, hanem minden bizonnyal egy barátilag eligazító, ellentmondást nem tűrő telefonhívásnak köszönhető. Nem állítom, de sejtem, és jó okom van rá. Itt az eddig mindent túlélő közleménye. Átlátszó, dagályosan hányingerkeltő, de ennyire futotta:

"Köszönöm. 1993-ban lettem az úszószövetség elnöke. Megtiszteltetés, hogy együttműködhettem nagyszerű edzőkkel, szakvezetőkkel és csodálatos versenyzőkkel. Nagy élmény, hogy részese lehettem öt hazai rendezésű Európa-bajnokságnak, boldogság, hogy ott lehettem, amikor sikerült elnyerni a FINA világbajnokság megrendezése jogát. A legeslegnagyobb öröm pedig az, hogy már látom az újonnan épülő úszókomplexumot. Kívánom, hogy a legeredményesebb sportág mielőbbi közgyűlése a legalkalmasabb elnököt válassza meg. Ezennel lemondok, mert úgy érzem, hogy most ezzel segíthetek a legjobban."

Gyárfás Tamás nem mondott le, amikor Hosszú Katinka széttépte a hallgatásért cserébe nagyvonalúan felajánlott szerződést, amiért egy végtelenül kínos reklámban való önkéntes részvételt is elvárt az úszókeresztapa. Akkor sem rezdült az arca, amikor mentegetni próbálta és mentegette is a csoportos nemi erőszakoló Kiss Lászlót, amikor koncepciós perekkel dobálózott, majd amikor a halottnak vélt áldozatról kiderült, hogy életben van, jól kitalált bizalmi szavazással erősített pozícióján.

Tovább magyarázkodott, mentegetőzött, mártírkodott Hosszú Katinka minapi közleménye kapcsán, amelyhez – legnagyobb pechére – hiteles sportemberek is csatlakoztak. Aztán – mivel Bol-dog kutya annak idején nem volt elég a totális leéégéshez, végképp belenyúlt a tutiba a WaterWilly nevű, szexuális segédeszközt idéző kabalaállatkával. Látszólag ezzel nyúlt bele.

És noha néhány napja még megkerülhetetlenségét hangsúlyozta a jövő évi vizes vb megrendezésével összefüggésben, ma hálálkodó könnyes-sírós, a nyomasztó kudarcokkal vastagon körbebástyázott, szakmaiatlansággal és korrupcióval szoros kapcsolatot ápoló tevékenységéről egyetlen szót nem ejtő közleményben közölte: mindenkinek jobb lesz, ha félreáll. Cinikus módon éppen egy nappal azután, hogy még a botrányos kabalafigurától is elhatárolódott.

Nos tehát: néhány nappal ezelőtt Gyárfás Tamásnak még esze ágában nem volt lemondani. Pedig a kormány üzent is neki félszájjal: nem szólnak bele, de rendet kell tennie maga körül. Az érintett mára hirtelen megvilágosodott: mindent köszön és megy. Bár jómagam is, és mások is leírták már, hogy ez a minden hájjal megkent túlélőbajnok csak a sportágat és az egész magyar sportot átszövő métely jéghegyének alig látszó csúcsa, e – mivel elegánsan nem ment, hát ilyen szemfényvesztőre sikerült – lemondás kapcsán hatványozottan igaznak érzem a megállapítást...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.