2016. november 12., szombat

MIT KERES A KDNP A KASZINÓSNÉ FÁNKOZÓJÁBAN?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
 - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2016.11.12.


Miközben Rogán Antal és szűkebb-tágabb maffiózó körének ügyködéseiről szinte minden nap kiderül valami ordas disznóság  – e tekintetben mérföldkőnek számít az Index tegnap megjelent oknyomozó cikke, amely fotókkal, videókkal, dokumentumokkal bizonyítja Kertész Balázs ügyvéd és pénzügyi intéző kulcsszerepét a tökélyre fejlesztett, sötét belvárosi ingatlanbiznisszel összefüggő közpénzszivattyú-rendszer kiépítésében -, Juhász Péter egyszemélyes ellenzék (tisztelet a néhány további kivételnek) tolja szorgalmasan a fostalicskát az V. kerületben. Ahol attól, hogy Rogán már nem polgármester és Kertész ügyvéd igyekezett gondosan eltüntetni maga után a nyomokat, továbbra is él és virágzik a korrupció hagyománya.

Ez meg úgy jön ide, hogy a belváros önkormányzati képviselője tegnap Facebook-oldalán Timike fánkozójával kapcsolatban osztott meg vicces részleteket. Mint ő is mondja, csepp ez a tengerben, de tökéletesen szemlélteti, hogy a kormánypárttal elszaladt az a ló, és nincs megállás...

...Juhász Péter azt állítja, hogy Timike fánkozója pontosan úgy kapott egy  jelentéktelen helyiséget a kormánypárt színeit viselő önkormányzattól, ahogyan Rogán haverjai annak idején: pályáztatás nélkül, pofára. Ez praktikusan egy önkormányzati pince, amit raktárként használ a fánkozó.

A sors iróniájának is nevezhető ívét az adja ennek a fánkozós történetnek, hogy a Mr. Funk szomszédságában lakik az V. kerületi KDNP irodája. Nem hajléktalanszálló, és nem is Juhász Péter irodája. Neki ugyanis – szemben piócáékkal – nem jár iroda a belvárosban, holott ő érdemi, politikai munkát végez. Igen, valószínűleg ez a baj.

Konkrétan az történt, hogy ebből a kihasználatlan helyiségből (önkormányzati tulajdon) hozzácsaptak egy darabot Vajnáné magántulajdonához. Ergo mivel a KDNP nevű élősködő párt, amelynek tagsága és választói valószínűleg kényelmesen elférnének ebben az irodában (enyhe költői túlzás), érdemi munkát aligha végeznek, kvázi fölösleges egy akkora helyiséget fenntartaniuk, amekkorát, kérvényezték az önkormányzatnál, amely megadta az engedélyt a megcsonkításhoz. Ehhez nyilván falat kellett kiütni, de legalább valószínűleg meg is éri nekik. Amennyiben Timike cukorbombái viszont hasznot is hoznak a láblógatással ellentétben.

Juhász kérdése, meg sokan másoké, akik a büdös életben nem nyithattak volna fánkozót a nem létező KDNP tövén: mivel az önkormányzat nem rendelkezett arról, hogy valaha is vissza kellene állítani eredeti állapotába a helyiséget, az V. kerület vezetése – minden gondos gazdával ellentétben – nem tartja fontosnak, hogy úgy kapja vissza a helyiséget, ahogy azt átadta. Majd jól eladják a levágott rész nélkül is...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.