2016. november 28., hétfő

NEM TALÁLTAK MAKULÁTLAN MULTÚ JELÖLTEKET A SZOCIALISTÁK 2018-RA

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2016.11.27.


Ezekről ne maradj le!

Maguk a Quaestor vádlottak kérték, mégsem vették zár alá ingatlanprojektjüket (Átlátszó)Bőven van uniós forrás vasútfejlesztésre, mégsem látjuk az eredményét (HVG)Megvan kik nyertek a MANDA ózdi közpénzégetésén (Átlátszó)


Ha van 3 perced:

Maguk a Quaestor-vádlottak kérték, mégsem vették zár alá ingatlanprojektjüketNem vette zár alá az ügyészség a Quaestor-csoporthoz tartozó Duna-City projekt ingatlanjait, pedig a vádlottak szerint ebből lehetne rendezni a fennmaradt károkat. Ezek az ingatlanok a Csepel-sziget északi részén, azon a területen vannak, amelyet olimpiai falunak is kinéztek. Nehéz előre megbecsülni mennyit ér a projekt: a vádlottak szerint akár több százmilliárdot. Az ügyészség viszont nem tart attól, hogy áron alul kelnek el, szerintük 6,5 milliárd reális ár. (Átlátszó)

Bőven van uniós forrás vasútfejlesztésre, mégsem látjuk az eredményétA jelenlegi uniós fejlesztési ciklusban 1200 milliárd forint jut vasútfejlesztésre, az elmúlt évek tapasztalata mégis az, hogy lassan haladnak a munkálatok és nem rövidül a menetidő. Cserébe vannak 20-30 milliárdból gyönyörűen felújított állomásaink, de azok sem a legforgalmasabb helyeken. Az értelmetlen pénzszórást az unió rosszul megállapított támogatási feltételeivel magyarázzák. Kérdés, akkor miért ezekre pályázunk? (HVG)

Megvan, kik nyertek a MANDA ózdi közpénzégetésénA Magyar Nemzeti Digitális Archivum 3,7 milliárd forintnyi uniós és közpénzt elégető ózdi projektjeinek nem sok kézzel fogható eredménye van. Kivéve talán Schmidt Mária körének. A projektekből 100 milliós nagyságrendben közbeszerzést nyert Prekog Alfa Kft. például több szálon kötődik egy Schmidt nevével fémjelzett közalapítványhoz, melynek programigazgatója Tallai Gábor. Tallai egyben az egyik ózdi projekt menedzsere is. (Átlátszó)

Megkezdődött a Világgazdaság áthangolásaA Világgazdaságot is a Mediaworks adja ki, így sejteni lehetett, hogy változások jönnek: azt hallani, hogy a cél nem újabb pártlap létrehozása, inkább olyan gazdasági lapé, ami megérteti a kormány pénzügyi politikáját. A főszerkesztővel nemrég bontottak szerződést. Most közös megegyezéssel távozott Csabai Károly is, aki korábban beperelte a titkolózó MNB-alapítványokat, ami aztán az igazán nagy botrányhoz vezetett. Ennek a döntésnek nemigen lehetett szakmai oka. (444)

Félelmetes, kik a jelöltek az MSZP 2018-as országgyűlési listájánA lista még nem végleges, de olyanok szerepelnek rajta, mint Hiszékeny Dezső, akit korábban 5 millió forintos kenőpénz átvételével vádoltak, vagy például Devosa Gábor, aki a VII. kerület alpolgármestereként, gyakorlatilag a belvárosi Rogán-féle módszerrel szerzett meg magának egy Rumbach Sebestyén utcai lakást nevetséges áron. Még szerencse, hogy az ellenzék egyik fő üzenete, hogy azért ne szavazzunk a Fideszre, mert lopnak. (444)

Az még nem biztosíték, hogy műkincsek mehetnek jó helyre isLázár János szerint az egyetlen útja, hogy a Károlyi-család visszakapja a családi portrékat, a kulturális törvény módosítása. A család uniós forrásokból és saját pénzből felújította a fehérvárcsurgói kastélyt, amit sokan látogatnak, itt helyeznék el eredeti helyükön a képeket. Ebben az esetben nyilván senki nem vitatkozna a szándék helyességével, csakhogy a törvénymódosítás számos visszaélésre ad lehetőséget. (MNO)

Ha van még két perced:

A korábban SZDSZ-közeli Törő Csaba először megtalálta a helyét a NER-ben a Közgép alvállalkozójaként, a simicskátlanítás után a Duna-Aszfaltnál, most pedig egy Pasa-parki biznisz közelében. (Átlátszó)

A honvédségi intézmények kenőpénzes ügyeit tárgyaló tábornokper kulcsfigurája, O. János öt szakértő szerint nem volt beszámítható, amikor vallomást tett, így meginoghat a vád. (Magyar Idők)

Andy Vajna, követve a kormányközeli trendet, újabb ingatlanos céget alapított. A Költő Estates Ingatlanhasznosító Kft. – a névből ítélve – egy hegyvidéki, Költő utcai fejlesztésben lehet érdekelt. (24)

Kuna Tibor cége, a közbeszerzési kedvenc Young & Partners 200 millióért fog rendezvényeket szervezni a következő két évben a légiirányítást végző HungaroControl Zrt.-nek. (Átlátszó)

Nagykőrösre érkezett egy japán befektető, ami 300 új munkahelyet teremt. A település önkormányzata annyira boldog, hogy több milliós jutalmat szavaztak meg a városi vezetőknek. (ATV)

Befeqadu Hailu közismert etióp blogger nemrég börtönbe került, azután, hogy arról írt: a kormány rendkívüli állapotot hirdetett és ilyenkor indoklás nélkül letartóztathatnak bárkit. (Global Voices)

A Tények rövid idő alatt vált a hatalom szócsövévé. Az állatkerti és balesetekről szóló riportok helyett egyre gyakrabb a politikai tematika, megjelentek a karaktergyilkos anyagok is. (Ténytár)

India egyik szövetségi államának minisztere 7,3 millió dollárnyi közpénzből építtette meg hivatalát, amely egyben az otthona is. A 9000 négyzetméteres palotában golyóálló fürdőszobák is vannak. (444)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.