2016. november 25., péntek

NYOMJAD MATOLCSY, TE SE TUDTAD SOHA, MIKOR KÉNE BEFOGNI A POFÁDAT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.11.24.


...Mennyire kell nagyarcú, hazug görénynek lenni, hogy valaki azt feltételezze mind az átvert, mind az aggyal rendelkező pórnépről, hogy nem jött rá magától: azok, akiknek nem tűnik fel 200 milliárd eltűnése – ahogy Matolcsynak nem tűnt fel -, az ugyanúgy egy közönséges gazember, mint mindenki más, aki hosszú évekig tátott szájjal asszisztált ehhez a hihetetlen piramisjátékhoz? Ha Matolcsy nem ez a nagyarcú, érzékeny lelkű, hazug görény lenne, akkor most nem kellene perrel fenyegetőznie, tovább vakítania a parasztot és táncolnia az idegein. Egészen hátborzongató, hogy egy ilyen nyilvánvaló történet után ezek még mindig a helyükön ülnek. És nem mellesleg például Pharaon-félékkel üzletelnek.

Nem azért, mintha nem lenne mindegy Tarsolynak, vagy nem szarnám le, hogy még ki jelenti fel egészen pontosan miért, de pont Matolcsy? Azt a Matolcsyt, akinek a felügyelete alatt (gondolom ezért volt életbevágó az MNB-hez csapni a PSZÁF-ot) el lehetett piramisjátékozni százmilliárdokat, azt rágalmazni nem lehet, mert rögtön megsértődik. Matolcsyt már megint a saját régen eltapsolt becsülete érdekli, az egy percig nem érdekelte, hogy az átvert emberek ezreinek mi van a becsületével és lelkivilágával. Átvert, kifosztott emberek nyomorúságán keresztül gyalogolva a becsületét ért sértés miatt ajvékol ez a szarházi, ahelyett, hogy – ha valóban lenne neki becsülete – már legalább tízszer lemondott volna az egymásra halmozott botrányos ügyei után.

Szóval most az van, hogy Tarsolyt beáldozzák. Egy bűnöző szavára nem adnak. Ismerős, nem? Tarsolyka megszívta, mert azt hitte, hogy ha évekig érinthetetlen volt, majd most is alányúlnak fentről. Tévednie kellett. Az átvert emberek előbb-utóbb beletörődnek abba, hogy így jártak, Matolcsy meg a köz pénzén rikácsolhat tovább és élheti a szerelmi életét. Szintén a közösből. Én meg csak azt remélem, hogy ezek az alvilági erkölcsökkel felvértezett népnyúzók valóban egymás torkának ugranak, és Tarsoly még mesél. Még mielőtt egy rendőrautó hátsó ülésén véletlenül beledől a fanyelű konyhakésébe. Az irány annyiban jó, hogy minél több disznóság kerül felszínre, annál többet hibáznak, annál idegesebbek lesznek, és előbb-utóbb egymást nyírják ki. Nyomjad, Matolcsy, te se tudtad soha, mikor kéne befogni a pofádat!

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.