2016. november 30., szerda

ORBÁN ÜVEGGYÖNGYÖKET SZÓRT A NYUGGEREK ELÉ

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.11.30.


Nagyon Mélyen Tisztelt Miniszterelnök úr!

Bevallom, szíven ütött az a gesztus, ahogyan méltóztatott bejelenteni a tízezer forintos karácsonyi ajándékot. Amit még az ünnepek előtt, de legkésőbb a két ünnep előtt megkapunk.

Már most hálás vagyok.

Magam és társaim nevében.



Tudom, Ön sem fiatalember, megette már a kenyerünk javát. Én még emlékszem arra, amikor – a mostaninál sokkal fiatalabban – volt kedves azt mondani, hogy az idősek felélik a fiatalok jövőjét.

De ne gondolja, hogy most ezért írok, és ezt az egykori suttyóságot akarom számon kérni Önökön. Épp ellenkezőleg: azt szeretném megkérdezni, van-e arra lehetőség, hogy, hálám jeléül, már most, 2016 végén, a Fideszre szavazzak?

Mi nyugdíjasok ugyan nem vagyunk hülyék, hiába néznek bennünket annak, ám a mi fejünk sem káptalan. És félő, hogy 2018-ig – ekkor lesz ugye a következő választás – ez a mostani apró kis szívesség kimegy majd a fejünkből.

Ezt pedig nem szeretnénk.

Vagy, teszem azt, nem megy ki a fejünkből az Önök végtelen jósága, de közbejön valami. Például az, hogy felvesszük a nekünk járó utalványokat, gyanútlanul elköltjük mindet, az utolsó forintig, aztán néhány hét, vagy hónap múlva fogjuk magunkat és feldobjuk a talpunkat.

Hogyan fogunk mi akkor a Fideszre szavazni?

Tudom, semmi sem lehetetlen, mert minden megtörténhet. Legutóbb egy ötnapos holttestet találtak a Dél-Pesti kórház mosdójában, de talán mégsem az a jövő útja, hogy halott emberek szavazzanak a Fideszre.

Ez most nem tipp volt.

Ez ugyanis csalás lenne, ami, tudjuk, távol áll Önöktől. Önök ugyanis tetőtől talpig becsületesek, ha nem így lenne, Farkas Flórián, vagy, teszem azt, Rogán Antal sem az Önök sorait erősítené.

Ezért kérem Önt miniszterelnök úr, hogy biztosítsák be magukat, és 24 órán belül terjesszenek be egy törvényjavaslatot, amit a parlament újabb 24 óra elteltével – ha kell, a Jobbik, vagy az LMP támogatásával – elfogad.

E törvényjavaslat lényege, hogy a nyugdíjasok már most is szavazhatnának a Fideszre, nem kell megvárniuk a 2018-as választást.

És köszönjük még egyszer az üveggyöngyöket, valamint azt a nagylelkűséget, hogy az utalványokat nem csak a CBA üzleteiben lehet beváltani
.


ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.