2016. november 15., kedd

ÖZÖNLENEK A KÍNAIAK, PÁR 10 MILLIÁRDOT MÉG LEHÚZNAK ROGÁNÉK AZ ÁLLAMRÓL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2016.11.15.


A levegőben maradt a kínzó kérdés:

Orbán miért nem mentette meg legalább a látszat egy részét, és hozott össze legalább
egy semmire se jó alkotmánymódosítást az érvénytelen népszavazás után?

Ehhez mindössze annyit kellett volna tennie, hogy elfogadja Jobbik ajánlatát, és megszünteti a letelepedési kötvényt még októberben, vagy legkésőbb november elején.

Presztízsveszteség lett volna persze, de az is presztízsveszteség, hogy 15-20 milliárd forintos, kb. 8 hónapos kampány után még csak egy
vacak alkotmánymódosítást se tudott produkálni, ha már a népszavazás bebukott.

Mert persze, hogy a népszavazás nem irányulhat az alkotmány módosítására. De mit számít, ha úgyis
érvénytelen lett?

Meg persze, hogy az alkotmánymódosítás legfeljebb
fenéktörlésre lett volna jó. Ezt Orbán tudja, a Fideszben tudják, de a Fidesz szavazói nem tudják. Ők azt az üzenetet hiszik igaznak, amit a transzmissziós szíj (a kormány- és a Fideszmédia) közvetít számukra. Szóval szinte bármit.

Ha elhiszik, hogy ide arabok jönnek, hogy arabok akarnak jönni elvenni a munkánkat, hogy ide arabokat akarnak telepíteni, akkor bármit elhisznek.

Az se eléggé plauzibilis magyarázat, hogy Orbán a Jobbikon akart ezzel ütni. Hiszen eléggé úgy látszik, hogy inkább a Jobbik ütött ezzel rajta.

Meg a Jobbik elleni támadások függetlenek a népszavazástól (a kudarcától mindenképpen) és az alkotmánymódosítástól is: azok már nyáron elkezdődtek.

A letelepedési kötvényt pedig amúgy is meg akarták szüntetni: már augusztusban beszéltek a felülvizsgálatáról. Felülvizsgálatot meg nem szokás elrendelni, ha rendben mennek a dolgok. Nem fognak felülvizsgálni valamit, amit eszébe se jut senkinek felülvizsgálni. (Már kormányoldalon, persze.) A vizsgálat bejelentése után már nyilvánvaló volt, hogy nem a megszüntetéséhez, hanem a megtartásához kellenek megfelelő érvek és jó okok. A vizsgálat ténye már előrejelezte, hogy meg fogfák szüntetni.

Nem kellett volna mást tenni, mint előrehozni a zárást 2 hónappal...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.