2016. november 27., vasárnap

PASSZÁTSZÉL VIKTOR REKORDJAIRA MEGY RÁ AZ ORSZÁG

MENTÁLIS DEFICIT BLOG
Szerző: Szárnythy Géza
2016.11.24.


Majd a Viktor megmondja. Mert itt minden az alapján dől el, hogy a Viktor mit gondol. Akkor is, ha közben szanaszét barmol mindent. Viktor a legtöbb szpícsében arról beszél hosszan, hogy milyen a magyar. Mert a magyar az olyan fajta, hogy tököm tudja, a magyar az a fajta, aki a büdös franc tudja, ki. És hát ha ennyire jól ismeri a magyart a derék Viktor, akkor nyilván az már tök egyszerű, mondhatjuk, rutinfeladat, hogy mitől lesz itt minden fasza.

Mivel az már bebizonyosodott, hogy a focihoz, vasútfejlesztéshez Viktornál ember nem ért jobban, az adórendszert már félkézzel meg lehet reformálni, nem igaz? Elvégre a passzát szelet is ő fújja. Csak hát az látszik, hogy az elképzelések a primitív együgyűség és az asztalra csapkodós nagyotmondás szellemében születnek.

Mert hát mi is történt? Viktor kitalálta, hogy márpedig itt lesz a legalacsonyabb az szja. Értelme? Semmi. De attól még ez lett, 16 százalék, majd 15, oszt jónapot. Ez mondjuk ma már egészen máshogy van, mert rajtunk kívül mindenki visszatért a progresszív adózáshoz és van nulla vagy valami hiperalacsony kulcs, vagyis se nem legalacsonyabb, se nem legigazságosabb, de spongya rá.

Aztán úgy gondolta, hogy itt lesz a legacsonyabb a társasági adó kulcsa. Mer nehogymár ne, bassza meg! És így is lesz, mert a vezértörpe szerint ez így jó. Így már bekaphatják a szerbek a tíz százalékukkal, Ciprus és Írország pedig sírva könyörög majd a receptért. Hogy darabra a több százezer cégből, amelyik még ad magáról életjelet 1300 jár igazán jól, az ki a faszt érdekel, ha ki lehet tenni az ablakba a hírt. Mert nehogy már.

A következő a bér kérdése. Elvándorolnak az emberek, mert kevés a lóvé? Hát akkor emeljük - mintha havi húszezer forint miatt hagyná el az otthonát bárki. De nem baj, emeljük, amíg bírjuk, és majd elmondhatjuk, hogy a hálátlan hazaáruló, libsi szarháziak nem akarnak hazajönni, pedig. De miért lesz épp annyi? A minmálbér 111 ezer forintról 127,7 ezer forintra nő, de honnan jött ki épp ennyi? Jééééé, Szlovákiában a minimálbér, ne bassz, de épp 405 euró, ami átszámolva 125 ezer forint...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.