2016. november 4., péntek

PHARAON, A TÖMEGNEVŰ KÖRÖZÖTT

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: fsp
2016.11.04.


Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az arab világban a Ghaith Pharaon tömegnév, ezért nem biztos, hogy ugyanarról az emberről beszélnek. Ha ez a Ghaith Pharaon az a Ghaith Pharaon volna, akit az Interpol és az FBI köröz, akkor, amint belépne Magyarországra, rögtön letartóztatnák.
 
 
 
Mondjuk, Rogán Antalt bizonyára könnyű összetéveszteni valakivel, de leginkább egy olyan emberrel, akiről később kiderül, hogy ugyanúgy miniszter, mint Rogán Antal, és ugyanúgy helikopterrel utazott Szabó Zsófi színésznő lakodalmára, mint az az ember, akit a nem sokkal később bezárt Népszabadság, legalábbis Rogán Antal állítása szerint, összetévesztett Rogán Antallal.
 
Magyarországon, amelyet sokan, bizonyára tévesen, Magyarországnak vélnek, az is megesik olykor, hogy az itt élő természetes személyek közül sem biztos, hogy mindenki az, akinek látszik.
 
Lehet, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt is csak összetévesztik valakivel, aki nem biztos, hogy ő. Vagyis, egy szotyolázó, kezét állandóan zsebre dugó sültparaszttal, aki ráadásul időnként diktátornak mutatja magát, miközben az igazi Orbán Viktor nem biztos, hogy diktátor, nem köpköd szotyolát, és zsebre sem vágja a kezét állandóan, modortalanságból kifolyólag.
 
És Matolcsy György sem biztos, hogy ott lakik, ahol időnként lakni látják. Ő maga mondta, hogy neki Balatonakarattyán van az állandó lakcíme, igaz, ott sem lakik, vagyis, a jegybank elnöke nem csak ott nem lakik, ahol lakni látják, de ott sem, ahol nem látja őt lakni senki. És az a lakás, ahol látni szokták, amint éppen lakik, vagy nem lakik, nem biztos, hogy az a lakás, amely Patai Mihály bankelnök lakásának látszik.
 
Az sem biztos, hogy a jegybankelnökök szeretőjének világában tömegnevűnek mondható Vajda Zita az, aki első megközelítésre látszik...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.