2016. november 29., kedd

PHARAON-ÜGY: TUDATOS ELTÉRŐ KAMPÁNYT FOLYTAT A KORMÁNY?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.11.29.


A kormány már mintegy ezer dolgot, és mindazok ellenkezőjét is állította már Ghaith Pharaon szaúdi üzletemberről: ki ez az ember pontosan, tényleg ő az-e egyáltalán, akiről a sajtó állandóan cikkez,  van-e, vagy nincs ujjlenyomata, körözik, vagy nem körözik stb. Valószínűleg tudatos politikai stratégiát folytat a kormány, amelynek lényege, hogy minél több információ szivárogtatásával teljes zűrzavart keltsen, aztán az igazság végül soha ne derülhessen ki.

Mindenesetre az, hogy nincs minden rendben, és a kormány valódi veszélyt láthat az egész Pharaon-sztoriban, azt jól bizonyítja, hogy a Szijjártó minisztériumához kötődő Magyar Nemzeti Kereskedőház szerződést bontott a szaúdi üzletember cégével.

A Magyar Idők kormánylap több információt is „csepegtetett” Ghaith Pharaon szaúdi üzletemberről: többek között fény derült arra, hogy tizenegy különböző néven, négy különböző születési dátummal és két különböző születési hellyel körözi az Egyesült Államok, sőt még azt is, hogy az utóbbi néhány évben számos alkalommal járt Európában, megfordult hazánkban, de Franciaországban, illetve Spanyolországban is. Mint kiderült, a magyar hatóságoknak van ujjlenyomata az illetőtől, akit mellesleg legalább 11 névvel rögzítettek az Interpol körözési listáján.

A kormánylap írásából több új dolgot is megtudhattunk: a kormány ugyanis Pharaonról eddig vagy azt mondta, hogy nem is az a Pharaon vásárolgatott itt ingatlanokat, aki a körözött személy, vagy azt, hogy nincs tőle ujjlenyomat, vagy azt, hogy nincs itt, nem volt itt, nem vásárolt ingatlanokat. Régebben attól tájékoztattak minket, hogy a szaúdi üzletember nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, később pedig azt mondta a kormány, ha a „professzor” (ahogy Orbán korábban nevezte) belépne az országba, azonnal letartóztatnák.

Nehéz követni a történetet? Elvesztetted volna a fonalat? Épp ez volt a cél, ugyanis több mint valószínű, hogy tudatos kormányzati stratégiáról van szó. Magyarországon is eljutottunk oda, amit a nemzetközi szakirodalom „az igazságon túli” politika világának nevez, ami azt jelenti, hogy nem az a kérdés, mi az igazság, hanem az a lényeg, ne tudjuk meg, hogy mi nem az igazság. Egy politikai diskurzusban elhangzik minden, és annak az ellenkezője is, amelyből a végén egy hatalmas katyvasz alakul ki...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.