2016. november 15., kedd

ROGÁN TÓNI MARAD, OSZT JÓ NAPOT!

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.11.15.


Különös helyzet állt elő a magyar politikában azzal, hogy Orbán Viktor megerősítette azt a fideszes doktrínát, mely szerint soha nem vált le olyan minisztert vagy államtitkárt, akit az ellenzék támad. Vannak ugyanis olyan kormánypárti káderek, akiket soha nem kritizált az ellenzék, mégis mentek a levesbe, néhány kivételes helyzetben lévő funkcionáriustól azonban akkor sem válik meg a miniszterelnök, ha támadják, és akkor sem, ha békén hagyják. Nos, Rogán Antal tipikusan ilyen sérthetetlen figura, akinek lényegében minden megengedett.

Ami első hallásra cinizmusnak tűnik, az második hallásra sokkal durvább annál. A minap Orbán Viktor az ellenzéki kritikákra reagálva kijelentette a Parlamentben, hogy minden egyes ellenzéki támadás tovább erősíti Rogán miniszter úr pozícióját. A kör így be is zárult, ugyanis ha a propagandaminisztert hazugságcunamija ellenére nem kéri számon az ellenzék, akkor béna kacsa, ha pedig nekiesik, mint tót az anyjának, akkor meg megerősíti a pozíciójában. A tanulság nagyon egyszerű: Rogán Antal azbesztből van, lényegében támadható lángszóróval, gránátvetővel, vagy csúzlival, a főnöke a testével védi őt.

Orbán azért lehet cinikus a négyzeten, mert Rogánt lényegében beárazta a magyar közvélemény. A többség szemében pénzéhes, kétkulacsos, zavaros vizekben halászó figura, aki rezzenéstelen arccal képes belehazudni a kamerákba, így lényegében megtestesíti korunk ideális kormánypárti politikusát. Ő a fideszes politikus esszenciája, eltávolítása ezért is lenne életveszélyes lépés Orbán Viktor részéről. A Fideszt minden feltétel nélkül támogató mintegy egymilliós tömeg meg azt mondja, hogy Rogán még mindig jobb, mintha visszajönne Gyurcsány Ferenc. Orbán így vele demonstrálhatja, hogy kormányában mindenki addig tartja meg a pozícióját, amíg ő úgy akarja. Így ha Rogán reggeltől estig helikopterezik az ország fölött, de neki úgy tartja kedve, hogy erre annyit mondjon, hogy ez csak egy blöff, akkor Tóni nem veszíti el propagandaminiszter jellegét...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.