2016. november 20., vasárnap

ROMLOTT LIBERÁLIS LÉTEMRE AZT KELL MONDANOM

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.11.20.


Ahhoz képest, hogy például a romákkal kapcsolatban is felmerült már hasonló nemes ötlet szűkebb, hanyatló kontinensünkön is, a pedofil bűncselekmények elkövetőivel szembeni kémiai kasztráció jobbikos gondolata határozottan előremutatónak számít.

Akkor is, ha a cukisodni akaró szélsőjobboldali párt már 2010-ben is megpróbálkozott úgy módosítani a Büntető törvénykönyvet, hogy annak intézkedései közé vegyék fel a szexuális bűnelkövetők gyógykezelését is: megítélésük szerint a törvények nem biztosítanak védelmet a bűncselekmények elkövetőivel szemben, azaz nem zárják ki hatékonyan a bűnismétlést. Valóban,

Nos, mivel a Jobbik eddig még nem járt sikerrel ezen a téren, és mert Vona Gábor magánéletének keresztül-kasul hurcolászása a kormánypárti médiában nem feltétlenül hoz nem remélt új szavazókat a pártnak, ezt a kártyát dobta be újra tegnapi sajtótájékoztatóján Dúró Dóra frakcióvezető-helyettes. A Jobbikból kiutált Novák Előd felesége szerint azt szeretnék elérni, hogy a gyermekek ellen irányuló szexuális bűncselekmények visszaeső elkövetői számára kötelező legyen az eljárás.

Kivételesen szeretném javasolni magunknak, hogy ameddig a katolikus püspöki kar (most így kisbetűvel) meg a KDNP is álláspontra helyezkedik ezzel kapcsolatban, próbáljunk meg érdemi és lehetőleg racionális alapon elgondolkodni azon, hogy mivel állunk szemben. Mert abban biztosan első ránézésre is egyetérthetünk, hogy az óraátállítás életbevágóságánál pöttyet fontosabb problémáról van szó.

Szerencsére egészen jó írások állnak rendelkezésre erről a sokkal inkább orvosi beavatkozásnak, mint a szó szoros értelemében vett büntetésnek tekinthető eljárásról. Amennyiben arról van szó, hogy a szexuális bűncselekmény elkövetőjét gyógyszeres hormonkezelésnek vetik alá, amelynek során tesztoszteronszint-csökkentő hormonokat adnak be neki, amitől megcsappan a szexuális vágya és a termékenysége is. Ha csak a bicskei esetre asszociálunk, ahol a gyermekotthon igazgatója éveken keresztül következmények nélkül molesztálta a gondjaira bízott gyermekeket (ez persze csak egyetlen csepp a tengerben), semmiképpen nem haszontalan és mindig időszerű a szexuális erőszak áldozatául esett gyerekek kiszolgáltatottságáról beszélni.

Igen,
a közvélekedéssel ellentétben a pedofília nem kizárólag jogi, hanem orvosi kategória (a Btk.-ban egyébként a pedofília szó sem szerepel), szexuális deviancia, a nemi választás zavara, olyan természetellenes dolog, amelynél ismétlődően, hosszabb időn keresztül serdületlen gyermekekkel folytatott szexuális tevékenység kelt intenzív szexuális késztetéseket és izgató fantáziákat.

A kérdés elsődlegesen az, hogy a hangzatos kémiai kasztráció meglebegtetése mögött milyen komolyan vehető tudás, háttértanulmányok állnak rendelkezésére a Jobbiknak a magyarországi pedofil bűncselekményekkel kapcsolatban. Számokra, statiszikákra gondolok, különös tekintettel arra, hogy tudomásom szerint az ügyek jó része el sem jut a vádemelésig, és gyakori, hogy az elkövető megússza felfüggesztett börtönbüntetéssel, vagy hasonlóval.

Az önmagában nem érv a
kémiai kasztráció mellett, hogy a módszert a világ több országában már alkalmazzák, így mások mellett Németországban, Csehországban, Lengyelországban, Portugáliában, az Egyesült Államok néhány államában, vagy Dél-Koreában is. Hasonlóképpen az önmagában nem érv a kémiai kasztráció ellen, hogy a Jobbik csökkenő népszerűségének megtorpedózása és a sajnálatos jelenség irányának megfordítása miatt rendet akar tenni ott, ahol eddig nem sikerült. Nem sok jót ígér e kényes, súlyos probléma megoldását illetően Dúró Dóra igencsak politikai pecsenyesütögétés ízű kijelentése:

Most adunk egy harmadik lehetőséget a Fidesz-KDNP-többségnek, hogy ne csak a szavak szintjén, hanem a jogszabályok szintjén is, valóban védjük ezeket a társadalmilag kiszolgáltatott csoportokat...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.