2016. november 2., szerda

SZELFIT POSZTOLT NEW YORKBÓL A JÁTSZÓTÉRMUTYI FŐKOLOMPOSA

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.11.02.


Ezekről ne maradj le!
 
Kampánypénzek: kormányközeli lapok jártak jól (MNO)

Csetényi üzlettársa kaszált a kvótakampány rádióreklámjaival (
Átlátszó)
 
Nemzetközi botrányok a letelepedési- és útlevélprogramok piacán (444, 444)
 
Ha van 3 perced:
 
Kampánypénzek: kormányközeli lapok jártak jól
A Magyar Idők és a Mediaworks járt a legjobban, de a Magyar Hírlapnak is bőven jutott a kvótanépszavazási hirdetési pénzekből – derül ki az Állami Számvevőszéknek a héten nyilvánosságra hozott adataiból. A kabinet két ügynökséget kért fel a kampány menedzselésére, az érintett cégek több mint 10 milliárdot kaszáltak. (
MNO)
 
Csetényi üzlettársa kaszált a kvótakampány rádióreklámjaivalMájusban összesen 404 millió forintot költött a kormány a kvótakampányra, a tévéhirdetésekkel a TV2, a rádióreklámokkal Csetényi Csaba üzlettársa kaszált. Augusztusra 1700 citylightot és közel 4800 óriásplakátot rendeltek a nyomdától 22 millió forintért. Újabb adatok a Kabinetirodától. (Átlátszó)
 
New Yorkból posztolt utoljára szelfit a szegedi játszótérmutyi gyanúsítottjaA gyanú szerint csaltak és pénzt mostak egy offshore cég beiktatásával a szegedi vadasparki játszótérmutyiban: a játszótér jóval kevesebbe került valójában a szerződésben megjelölt összegnél. Az ügy harmadik gyanúsítottja ellen júniusban adtak ki elfogadtóparancsot, de azóta sem találják. (Délmagyar)
 
Letelepedési kötvény: a közvetítők 3 év alatt közel 100 milliárd forintot kaszáltakA magyar gazdaság felpörgetésének ürügyével indult, végül csúfosan elbukott a letelepedési kötvény. A témával sok cikkben foglalkozott az Átlátszó. A friss összeállításból kiderül az is, hogy ki járt a legjobban az üzlettel. Segítünk: nem a magyar állam. (Átlátszó)
 
Nemzetközi botrányok a letelepedési- és útlevélprogramok piacánEurópai miniszterek és hivatalnokok börtönben, iráni bevándorlók karibi diplomata útlevelekkel és gyanús szándékkal szerte a világban. Ezek nem egy kémregény fejezetei, hanem az ellenőrizetlen bevándorlási programok eredményei. Nem Magyarország az első hely, ahol pénzért lehet gyakorlatilag állampolgárságot venni. A közös szál mindenhol a balhé és a bűnözés lett. (444, 444)
 
Ha van még két perced:

Még 170 millió forint az úszó vb-re, pedig már a korábbi számítások is  90 milliárdról szóltak.  Az összeg most tovább növekszik, és nem lehet tudni, hol állnak meg végül a kiadások. (Átlátszó)
 
A Transparency International szerint a hatalomhoz közel álló üzleti köröknek kedvez a közbeszerzési értékhatárok emelése. (HírTV)
 
A DK értesíti az Interpolt és az FBI-t, hogy Pharaon a magyar miniszterelnök családjával üzletel. Varju László szerint Orbán ezzel Oszama bin Ladennel került egy társaságba. (444)
 
Fizessen Etyek, ha nem tetszik neki Orbán kisvasútja. Egészen elképesztő levelet kapott a gazdaságtalan kisvasút miatt tiltakozó település a miniszterelnöki megbízottól. (444)
 
Súlyos korrupciós ügybe keveredett a dél-koreai elnök egy vezető tanácsadója, ami miatt több ezren vonultak Szöul utcáira, az államfő távozását követelve. (Origo)
 
Az átláthatóság elterjedését elősegítve, ukrán politikusoknak online vagyonnyilatkozatot kellett készíteniük, amitől végül ledöbbent mindenki, akit egyébként képviselnek. (Index)

Az FBI szerint nincs közvetlen kapcsolat Trump és az orosz kormány között. Pedig hónapokon át nyomoztak. Trump segítői közt talán lehetnek rizikós személyek, de ez sem biztos. (444)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.