2016. november 16., szerda

TELJES A HÜLYÍTÉS A VÁROSLIGET KÖRÜL. BESZÁLT A VOLT SZDSZ-ES KÖRNYEZETVÉDELMI MINISZTER IS

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2016.11.16.


Teljesen hülyének nézi a Liget-projekt PR- és marketing-részlege a budapestieket: míg a Városligetben hamarosan 1000 fát vágnak ki, (vagy csak hagynak kiszáradni,) addig Persányi Miklós, az SZDSZ-t is túlélt volt környezetvédelmi miniszter madárbarát Ligettel kampányol.
De hogy lehet madárbarát egy olyan projekt, amiben 300 ezer tonna betonnal öntik ki a város legrégebbi és legnagyobb parkjának közepét?


Ahol a fák helyét óriási mélygarázsok és épületek veszik át?

Augusztusban neveztek egy újabb –
harmadik – miniszteri biztost a Városliget beépítésével kapcsolatban, miután kiderült, hogy a budapestiek elsöprő többsége még mindig utálja, hogy új Múzeumi Negyed épül Budapest legnagyobb és Európa egyik legrégebbi közparkjában.
A Múzeumi Negyeddel kapcsolatban csak két számot had említsünk meg az „őrület”-kategóriából:

  • beöntenek a Városligetbe 300 ezer tonna betont
  • a park felújítására elköltenek ugyan 15 milliárd forintot, de közben az épületek felhúzására még kb. 250 milliárdot. (Ebben nincs benne EU-s pénz, kizárólag a mi adónkból megy el.)
A Múzeumi Negyedet akkor találta ki a Szépművészeti Igazgatója, Habony jóbarátja, Baán László, amikor Orbán Viktor bejelentette igényét a Várra. Azóta elkezdődött a műemléki védelem alatt álló épületek átalakítása a Várban és titkosították az egész építkezés adatait is, hogy ne lehessen látni, ki mennyit lop ki a gigaépítkezésből.
 
A Vár átalakítása a minisztériumok felköltöztetése újabb 250 milliárdba fog fájni az adófizetőknek, egyes számítások szerint.
 
Plusz az az érték, ami ott elpusztul, nem is beszélve a turizmus összedőléséről és a kulturális intézmények kényszerű költözéséről. A Városliget hogy lett a Múzeumi Negyed színhelye, és miért pont oda kell felhúzni sok milliárdból azt a rengeteg épületet - rejtély. Persze, ha a miniszterelnök költözni akar és a teraszon reggelizni, akkor semmi sem drága.
 
Persányi Miklóst, aki az Állakert igazgatója is egyben, a Liget Projekt a Biodómmal vette meg: sok-sok milliárdból mesterséges üveg-acél kupolát húznak az Állatkert egy része fölé, amit télen fűteni, nyáron hűteni kell majd horribilis pénzösszegekért. Így „zöldítik” majd az Állatkertet a tervek szerint. (Korábban a Bidodómot is beleszámolták a „zöld felület növekedésébe”, ahogy a lebetonozott városligeti tavat is beleszámolják. Mellékszál.)
 
Azóta a volt szadeszes környezetvédelmi miniszter vezényletével ”civil fórumokat” rendeznek, amin ugyan nem lehet eldönteni semmit, de legalább a miniszteri biztos is bevallotta: fognak az építkezések helyén fát vágni és a zöld felület kb. ugyanakkora marad, mint a mostani Városligetben...
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.