2016. november 27., vasárnap

TRUMP MEGHÍVTA ORBÁNT A FEHÉR HÁZBA... ÉS MÁS ÁLHÍREK

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Lázár György
2016.11.26.


Azt állítja Orbán Viktor, hogy Trump meghívta őt a Fehér Házba. Persze erről kizárólag csak ő hallott, mert itt az Egyesült Államokban hivatalosan semmiféle meghívásról nem tudnak. (Orbán bejelentése.)

Bizonyára sokan észrevették hogy jelentősebb nyugati politikus mostanában nem tesz hivatalos látogatást Magyarországon. Kerülik a zavaros kijelentéseiről ismert Orbán Viktort, és a trükköző, megbízhatatlan magyar diplomatákat, politikusokat.

Még a szomszédos Románia egyre nagyobb nemzetközi tekintélyt élvező elnöke, Klaus Iohannis sem vesz tudomást Orbánékról. Nem látogatott el eddig Budapestre, és nem hívta meg a magyar elnököt sem, annak ellenére hogy Romániában jelentős magyar kisebbség él.

Orbán Magyarországa és politikusai nemzetközileg elszigetelődtek. Az amerikai kapcsolatok talán még soha nem voltak ilyen mélyponton, és a kapcsolatok jónéhány nyugati országgal fagyosabbak mint azok a Kádár rezsim alatt voltak.

Diplomácia helyett beindult a trükközés.

Martonyi János volt külügyminiszter, aki egykoron jelentéseket írt a kommunista hatóságoknak, már 2010-ben azt terjesztette, hogy Orbánt meghívták Washingtonba egy imareggelire, de a Fidesz elnöke “egy más fontos program” miatt nem tudott az Egyesült Államokba utazni. (Martonyi nyilatkozata.) Aztán Martonyi éppen Hillary Clinton külügyminiszterrel való találkozója után arról beszélt, hogy az Orbán-Obama találkozóra 2010 őszén sor kerülhet, az „küszöbön áll”.

A fontoskodó Martonyi évekig „kábította” a magyar médiát és politikusokat, azt bizonygatva, hogy ő befolyásos személyiség Washingtonban és „el tudja intézni” Orbán találkozóját az amerikai elnökkel. Orbán soha nem kapott hivatalos meghívást a Fehér Házba.

Most a trükközés újra megindult, új szereplőkkel...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.