2016. november 3., csütörtök

TUDTAD? MESTERIEN ÉGETJÜK EL AZ UNIÓS MILLIÁRDOKAT

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.06.02.


Ezekről ne maradj le!
 
Nevetségesen befuccsolt az elszámoltatás 2002 után (Átlátszó)

Közpénztemetővé vált a rakamazi Teknősház (
444)
 
Mészáros jön fel a leggazdagabbak között, Spéder kiesett (Forbes via 444)
 
Ha van 3 perced:
 
Nevetségesen befuccsolt az elszámoltatás 2002 után
Az első Orbán-kormány mutyigyanús ügyleteinek feltárásából nem lett semmi a szocialisták hatalomátvétele után. Az Átlátszó birtokában lévő elemzés szerint nem minden tárca tulajdonított jelentőséget a vizsgálatoknak, a szabálytalanságok feltárásának. Az is nehezítette a helyzetet, hogy esetenként a belső ellenőrzés korábban pozícióban lévő emberei a helyükön maradtak, így őket kérték fel saját korábbi működésük ellenőrzésére. (
Átlátszó)
 
Közpénztemetővé vált a rakamazi TeknősházElvileg 2009-re fejezték volna be Rakamazon egy tanösvényt és a hozzá tartozó Teknősházat, de csak három évvel később vágták át a szalagot. Csakhogy a műszaki ellenőrzésen megbukott a projekt, a hol rosszul, hol hiányosan elkészült épületbe még az áramot és a vizet se vezették be. Még 140 millió forintra volt szükség, hogy a 600 milliós támogatást ne kelljen visszafizetni, de most további 230 millióra pályáznak, különben üresen kongana az építmény. (444)
 
Egyre mutyiszagúbb a tiszafüredi kerékpáros kilátóÚgy tűnik, nem csak egyszerűen értelmetlenül építettek kerékpáros kilátót a Tisza-tó mellé, még a vizet sem lehet látni róla (de legalább a volt párizsi nagykövet családi cégének területén épült). A döntésben szerepet játszó volt fideszes képviselő – aki vádlott volt a Hunvald-ügyben – vezette azt az egyesületet, amely részben egy, a tiszafüredi polgármester által alapított cégnek adta a beruházás marketinges feladatait. (444)
 
Mészáros jön fel a leggazdagabbak között, Spéder kiesettHárom éve még a listán se volt, mostanra a 28. helyre tornázta fel magát Mészáros Lőrinc az ország 33 leggazdagabb embere között. Az élen Csányi Sándor tartja magát, Széles Gábor a Fidesz-közeli médiabirodalmával az ötödik. Simicska Lajos még a 16. helyen áll, Andy Vajna, a TV2 tulajdonosa a 21. poziciót szerezte meg. Spéder Zoltán bank- és Index-tulajdonos az ellene indított kormányhadjárat után idén már nem fért be a leggazdagabb 33 közé. (Forbes via 444)
 
Szaporodnak a kérdőjelek Orbán szaúdi szembeszomszédja körülA hivatalos magyarázat szerint Ghaith Pharaon nevű személy nem tartózkodik Magyarországon, nem él itt életvitelszerűen és nem vásárolt ingatlant, állítja a kormány. Ettől még az Egyesült Államok által körözött szaúdi üzletember egy cége megvehette a házat, ami Orbán Viktoréval szemben áll. Azt sem világos, miért nem fogták el tavaly októberben, amikor a képek alapján Magyarországon járt, és mi van a vízumával, ráadásul úgy néz ki, épp ugyanakkor járt a spliti kikötőben, mint Mészáros Lőrinc. (Index, MNO, Magyar Narancs)
 
Ha van még két perced:
 
Csúszik az Újpest stadionjának átadása. A klub hatvan hibát számolt össze, például rozsdás, balesetveszélyes csavarokat, burkolatlan vezetékeket, beázó mennyezetet. (Index)
 
A Magyar Nemzeti Bank alapítványai a könyv szerinti értéküknél sokkal drágábban vettek ingatlanokat közpénzből, a legkisebb eltérés 40, a legnagyobb 100 százalékos volt. (VG)
 
Matolcsy György jegybankelnök szerint a „Bulvárszabi” légből kapott állítása, hogy az Unicredit vezérének egyik luxuslakásában élne. Csak azzal indokolt, hogy Balatonakarattyára van bejelentve. (444)
 
Fizetett cikkben nyugtatják egy arab portál olvasóit, hogy továbbra is vehetnek letelepedési kötvényeket, hiába gondolkodik a kormány a kivezetésén. (MNO)
 
Egykor Pintér Sándor belügyminiszter vállalata happolt el egy bútorcéget az „Apostoli Magyar Királyság kormányzója” elől, mára gondnokság alá helyzenék a számos feljelentést tevő férfit. (168 Óra)
 
Így próbálnak új életet lehelni az autógyártás halála után lerohadt Detroitba. (Átlátszó Világtérkép)
 
Leonardo DiCaprio elvileg az éghajlatváltozásról készített filmet, de közben azért saját magát se felejtette el előtérbe tolni. (Átlátszó Videó)
 
Az ember az orosz „szuverén demokrácia” mögött: Vlagyiszlav Szurkov szerint aki Putyin ellen van, megtisztelő, hogy a Krím megszállásában játszott szerepéért kitiltották az USA-ból. (Index)
 
Egy nappal azután einstandolták az orosz hatóságok az Amnesty International moszkvai irodáját, hogy a szervezet a börtönbeli fogolykínzások ügyét feszegette. (444)
 
Az FBI szűk egy héttel az elnökválasztás előtt tett nyilvánossá egy régi jelentést Bill Clintonról, aki 2001-ben egy adócsalás miatt elítélt bankárnak adott kegyelmet. (444)
 
Oroszország és Törökország vezetője is felfért a Riporterek Határok Nélkül sajtószabadságot veszélyeztetők 35-ös toplistájára. Tavaly 115 újságíró halt bele a munkájába. (444, 444)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.