2016. november 17., csütörtök

ÚJ HELYEN ÉPÜL MEG A KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM... ÉS A VÁRATLAN KÖRÜLMÉNYEK ÁRA

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOGJA
Szerző: Garay Klára
2016.11.17.


A Városligetben zajló események Örkény tollára valók, a maguk minden szépségével, de Tamási Áron Ábele is leckéket vehetne rafinériából, a szabályok egyedi értelmezéséből. De bármely szekta is tananyagként használhatná azt a kifogástalan kommunikációs gépezetet, amellyel a teljes megadás, közöny, sőt, a környezet (ország) pusztítás iránti lelkesedést sikerült kiváltani a főváros (ország) lakosságából.

Folyik a madár-barát cukiság kampány, megjelentek a faátültető gépek, fát ültetnek azok, akiknek a lelkén szárad a főváros minden zöld területének tönkretétele.

A cukiságot, faültetést és átültetést minden létező fórumon olvashatod, láthatod. A mosolygós, öltönyös urak és kosztümben feszítő némberek spanyolfalul szolgálnak, nehogy eljusson hozzád a HÍR!

Mert mi a HÍR, amiről beszélni kellene?

Tudtad, hogy a Közlekedési Múzeum már nem a Városligetbe épül?! Nem a Városligeti körút 11. az építés helye, hanem a
Budapest XIV. kerület, 29732/1 hrsz-ú ingatlan (Kivett közpark).

Szerinted hány óriásplakát hirdetésen kellene ezt közhírré tenni, hogy a város lakossága felfogja végre: a Városliget már BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLET!!!!! nem közpark!
Szerinted egy 15 milliós plakát-kampány el tudná ezt intézni? Szerinted megmenekülne akkor a Ligetvédők sokasága attól, hogy atyák imigyen világosítsák fel serdületlen gyereküket: ezek itt akadályozzák a fejlődést?! Na és jaj de jó, hogy végre felújítják a Városligetet?!

Szóval először a Közlekedési Múzeum építésével kapcsolatos határozatban jelent meg hivatalos iraton a “kivett közpark” kifejezés. Azt hiszed megjelent ez valahol a madárbarát cukiság mellett, legalább lábjegyzetként?

NEM! Jól emlékszel.

Vagy itt a másik, említésre sem méltó esemény:
Megnőtt a régi/új Közlekedési Múzeum területe… úgy 13 százalékkal.

Olvastad a hírt valahol? Vagy láttál / hallottál róla plakátot, TV- vagy rádióhírt? Na ugye, hogy nem.

Pedig nem annyira mindegy, hogy az előbb 32 ezer m2-ről 35 ezer négyzetméterre hízott bruttó terület 37 ezerre nő-e vagy sem.

Természetesen a megnőtt területhez megnőtt büdös büdzsé is jár. Immáron nem 549 millióért tervezgetnek, hanem 750 millió forintnál tartunk! …csak a tervezésre!

Vegyük szemügyre, hogy milyen nem várt események következtek be:


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.