2016. december 26., hétfő

A BOSTON HERALD-ÜGY

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.12.26.



"Az igazság az, amikor fejlődik az ország, akkor a korrupció visszaszorul. Azért is jut pénz nyugdíjemelésre, családtámogatásra, gyerekek ingyenes tankönyvére, mert nem tűröm, hogy ellopják a pénzt." (Orbán: Korrupció nincs, győztes ország van)

Ha maga a miniszterelnök mondta ezt, akkor ez biztosan nem így van. Orbán megnyilatkozásait eddig viszonylag könnyen vissza lehetett kódolni. Beszédeiből gondosan el kellett távolítani a felesleges ballasztot, azaz a bőségesen kiporciózott öndicséretet, valamint az ismeretlen tettesek által mesterségesen előállított egészségre ártalmas népi bölcsességeket. Az értékes maradékot össze kellett gyűjteni, majd az egészet egyben megfordítani. Az ellenkező állítások segítségével végül megkaptuk a fényesen csillogó igazságot.

Azzal, hogy valakik a Fejér Megyei Néplapban megjelent miniszterelnöki interjúba orvul belecsempésztek egy csipetnyi igazságot, megzavarta ezt a régóta jól működő rendszert. Az is elképzelhető természetesen, hogy a jól sikerült tréfa célja mindössze az volt, hogy erre hivatkozva az elvtársak teletömjék a szerkesztőségeket hűséges pártkomisszárokkal. A tervezett, de szigorúan titkos szigorítások után talán kiderülhet, hogy mi is történt valójában. Szabotázs, provkáció vagy talán egy mindenre elszánt ördögfalka kezdett eszeveszett szerkesztésbe a nyomda környéken.

Az mindenesetre kiderült, hogy ma olyan mértékű sajtószabadság van Magyarországon, hogy az igazság leírásához meg kell hamisítani a miniszterelnök által elmondottakat. Az őszinteség azonban nagyon rosszul áll Orbán Viktornak, mivel az nem hagyja szabadon szárnyalni a gondolatait. Repkedés nélkül azonban büszke és nemes ideái zuhanórepülésbe kezdenének és palacsintává lapulnának valahol a koszos flaszteron...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.