2016. december 11., vasárnap

A FIDESZ SZERVEZI A TROLLHADSEREGET

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2016.12.11.


Eddig csak gyanú volt rá, hogy szervezetten trollkodják szét a kommentelhető posztok alatti threadet. Most már bizonyíték is.

Ha megjelenik egy-egy nekik kelletlen poszt, lesznek alatta ilyen-olyan kommentek. Jobboldaliak, baloldaliak, ellenzékiek, kormánypártiak. Érdemiek, sértők, flamelők. Itt, a B1 blogon talán az ellenzékiekből lesz a legtöbb.

Az elején. Mert, ahogy telik az idő, és egyre többen osztják meg a hírt vagy írást, esetleg felkerül az Index blogketrecébe változik a helyzet.

Hirtelen megjelennek jobboldali nickek tucatjai, akik annyit tesznek hozzá érdemben, hogy
ez a poszt az elejétől a végéig hazug.

Vagy kiemelnek egy elütést, és odaírják, hogy ezzel a posztoló bebizonyította a műveletlenségét.

Vagy egy alapos, információban nem szegény írást egyik, tök jelentéktelen adatáról megállapítják, hogy hibás, és amiatt a többi információ helyességét is alapból megkérdőjelezik.

De ez még az értelmes, a bár hibásan, de érvelő fajta troll. A gyakoribbak egyszerűen odaírják, hogy a posztoló hazudik, és kész. M
eg azt akarja, hogy mindenkinek arabokat/négereket kelljen befogadni a lakásába.
Vagy hogy Orbán leváltásából egyenesen következik, hogy a posztoló kislányát majd meg fogják erőszakolni a migráncsok...

Egyszerre jelennek meg, és tömegével - nehéz ilyenkor nem arra gondolni, hogy
valahonnan szervezik őket.

Mivel kivétel nélkül kormány- és Fidesz-párti álláspontot képviseltek, illetve - és főleg - a kormánypropaganda paneljeit szajkózták, nem volt annyira nehéz kitalálni azt sem, hogy honnan.

Ez nem volna annyira példátlan: Putyin és az orosz kormány nem is a hazai, a véletlenül megmaradt ellenzéki lapok cikkeire küldi a trollhadseregét, hanem a nyugat-európai lapokra, hogy azok olvasóit - ha még olvasnak kommenteket - bizonytalanítsa el.
A gyanú erős volt, de bizonyíték arra, hogy a Fidesz is ilyet tesz, nem volt. Eddig.

Előbb a Facebookon kezdett keringeni, majd a
Fedor blog hozta le, aztán az Index is írt róla, hogy megjelent egy sorvezető arról, hogy miképpen kell a fideszes Simonka György képviselőt megvédeni, aki a Mengyi Voldemort ügyben lett érintett, és már nyomozás is folyik ellene (ő az ismeretlen tettes).

Érdemes rá felfigyelni, hogy a trolloknak/flamelőknek kiadott sillabusz nem arra ad iránymutatást, hogy miképpen lehet cáfolni a fideszes képviselő bűnügyben való érintettségét, vagy hogy miért nem követhette el a bűncselekményt, hanem annyit kér állítani, hogy ez azért van, mert kiharcolta az embereknek Dél-Békésben, ami jár.

Mintha az Orbán-kormány rendőrségét az ellenzék valamennyire is befolyásolni tudná...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.