2016. december 4., vasárnap

A GYERMEKVÉDELMI TÖRVÉNYJAVASLAT MINDEN SZÜLŐ KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉGÉT MONDJA KI A GYERMEKNEVELÉSBEN

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Tabunyitogató
2016.12.04.


Az alábbiakban a Ne add a gyermeked! címmel, a Szülői Jogi Fórum csoport által, november 30.-án megrendezésre került, társadalmi vitafórum a hatékonyabb gyermekvédelemért tartalmi összefoglalóját olvashatják.

A jog és jogszabályok hierarchiájában az uniós jogszabályok minden tagállamra nézve kötelezőek. Magyarországon kisebb-nagyobb sikerrel ezeket a szabályokat próbálták átültetni az Alaptörvénybe, törvényekbe, jogszabályokba, és rendeletekbe. Minden, ami ezeken kívül esik, az ne a törvénykezési kategória, azaz: sem bíróságon, sem Kúria előtt, sem Alkotmánybíróságon nem támadható.

Tehát: nincs hazai jogorvoslat.

Miért fontos ez a kérdés?

„Az Országgyűlés több gyermekvédelmi és egészségügyi törvénymódosító javaslatot tárgyal társadalmi egyeztetés nélkül, a szülők háta mögött, amelyek sértik az Alaptörvény előírásait, alapvető jogainkat.”

Mi több: megszavazásuk után semmiféle jogi lehetőség nem marad megtámadásukra.

Részlet a T/12477 sz. törvényjavaslatból, melyről most fog dönteni a parlament: „A Gyvt. 17.§.-a a következő, (3.a.) bekezdéssel egészül ki: A jelzőrendszeri tagok a gyermek veszélyeztetettségének megelőzése és megszüntetése érdekében a gyermekvédelmi rendszer működésének és működtetésének szakmai módszereit alkalmazva járnak el, amelyeket a miniszter az általa irányított minisztérium honlapján közzétesz.”

Azaz: a miniszter teljesen szabadkezet kap, azt ír le, és elő, amit akar, mert a honlapon közzétett, szakmai iránymutatás az sem nem törvény, sem nem jogszabály, semmiféle bíróságon meg nem támadható. Gumiszabály, szabad kéz a gyermekeink felett. Súlyosan alapjog sértő!


Magyarország Alaptörvénye szerint: „XXIV. cikk Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint a hatóságok által, feladatuk teljesítése során, a neki jogellenesen okozott kármegtérítésére.”

Tehát: alapvető jog, hogy olyan szabályozást léptessenek Magyarországon érvénybe, amely bíróságon egyáltalán tárgyalható! Mert a fenti szabályozás ennek a kritériumnak nem felel meg...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.