2016. december 15., csütörtök

A IX. KERÜLETBEN IS 10 MILLIÓ ALATT ADJÁK EGYMÁSNAK A 90 NÉGYZETMÉTERES LAKÁSOKAT A FIDESZESEK

444.HU
Szerző: sarkadizs
2016.12.15.



Nemcsak az V. kerületben és a Várban könnyebb olcsón lakást venni az önkormányzattól, ha valaki jól fekszik a Fidesznél, hanem a IX. kerületben is. A Magyar Nemzet szerint ugyanis a Ferencvárosban is áron alul osztogatják egymásnak a többnyire felújított önkormányzati lakásokat a Fidesz-KDNP képviselői.

A kerület LMP-s képviselője szerint a közelmúltig Bácskai János, a kerület kormánypárti polgármestere döntött az önkormányzati lakások kiutalásáról. Így az ő jóváhagyásával bérelhet 2012 óta egy felújított, 63 négyzetméteres lakást havi 68 ezer forintért Mészáros László, aki ebben a ciklusban a Fidesz–KDNP IX. kerületi önkormányzati képviselője.

Az ingatlan.com szerint a Balázs Béla utcai lakás környékén az átlagos bérleti díjak a Mészáros által fizetett összeg háromszorosára rúgnak.

Egy másik fideszes képviselő, Görgényi Máté is egy felújított önkormányzati lakásban él a Tűzoltó utcában. A lakást a nagymamája nevére kapta meg, de a kapucsengőn már Görgényi Máté neve szerepel. A Magyar Nemzetnek Görgényi azt mondta, „úgy alakult” hogy a nagymamája nem költözött be a lakásba, helyette inkább ő lakik ott a családjával.
2012 óta havi 118 ezret fizet a 104 négyzetméteres ingatlanért.

Hasonló méretű és állapotú lakást 300-400 ezer, de akár 500 ezer forintos áron is kínálnak a IX. kerületnek ezen a részén...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.