2016. december 28., szerda

A KIEMELÉS INDOKA: AZ ANYA KÜLFÖLDI SZÁRMAZÁSA

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Tabunyitogató
2016.12.27.


Hazánkban nem megfelelően működik a gyermekvédelmi rendszer, ezt már az ombudsman is több jelentésében feltárta, már évekkel ezelőtt. A magyar gyermekvédelmi rendszer tulajdonképpen az orránál fogva vezethető, bárki által megtéveszthető, a munkájukra vonatkozó jogszabályismerettel nem rendelkező hivatalok sokaságát jelenti, minek következtében nem védik, hanem ártanak a gyermekeknek, rendszerabúzussal gúzsba kötve őket.
Az alábbi nyílt levél is egy, jelenleg eljáró gyámhivatal felé íródott, idén Karácsonykor. A szüleitől úgy emeltek ki két gyermeket, hogy a szülők nem veszélyeztették őket, több pszichiátriai szakértői vélemény is kimondja róluk: gyermeknevelésre nemcsak együtt, de külön-külön is alkalmasak. Tetőzve a hivatali túlkapást, nem napközben emelték ki a gyermekeket, hanem felriasztva őket álmukból, éjfélkor, rendőri segédlettel – egy életre nyomot és törést hagyva ezzel a gyermekek lelkében.
S hogy mi volt a kiemelés indoka? Az, hogy az anyuka kínai állampolgár, és ezt a tényt az anyósa (az apai nagymama) nem tudta elfogadni, már a kezdetektől. Mivel határozott tiltása ellenére a fia (a gyermekek apja) mégis a szerelmét választotta, így az apai nagymama a saját fiát is elmebetegként állította be a hivatal előtt, akik az eddig elkészült szakvélemények ellenére is elhitték az apai nagymamának, hogy az apa alkalmatlan a gyermekei nevelésére. A gyámhivatal a kiemelést követően az apai nagymamához helyezte a gyámság jogát, és a gyermekeket is. A kiemelést követően a gyermekek nem használhatják a kínai nyelvet, nem beszélhetnek kínai nyelven az anyjukkal.
Ebben az esetben a PAS induktor a gyermekek saját nagymamája, a gyámhivatal pedig a gyermekeket, bevonva őket rendszerabúzussal, segít elidegeníteni a saját szüleitől. A nagyobbik gyermek most 5 éves, és egyre többször hangoztatja, hogy meg akar halni.
A szülők mindketten, vállvetve küzdenek gyermekeikért, és egymásért is, mindeddig sikertelenül. De beszéljen inkább az anya, elmondva a teljes és részletes történetüket:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.