2016. december 16., péntek

A MAGYAR KÖZMÉDIA ÚGY TERJESZTI AZ OROSZ HÁBORÚS PROPAGANDÁT, MINTHA KÖZVETLENÜL MOSZKVÁBÓL SZERKESZTENÉK

444.HU
Szerző: erdelyip
2016.12.16.



Az utolsó dzsihadistákat is kiverték Aleppóból (...) a szíriai kormányerők több mint 900 terroristát likvidáltak.”

Ez egy csütörtöki cikk részlete a magyar közmédia híroldaláról, a hirado.hu-ról. Ami itt olvasható, az összes kormányellenes felkelő ledzsihádistázása/terroristázása, az nem egy elfogult újságíró szakmai hibája, vagy kiragadott, egyedi példa. A magyar „közszolgálati"  "média" egészen extrém módon zabálja fel, és terjeszti az orosz háborús propagandát, miközben a világ döbbenten figyeli a mészárlást.

Aleppó városa Szíria északi részén, a török határtól nem messze található. Sokáig az ország legnépesebb városa volt, 2012 óta folyamatos harcok folynak az ellenőrzéséért. A város keleti részét többnyire a felkelők, a nyugatit a kormányerők uralták, de a szír elnök, Bassar al-Aszad csapatai az orosz hadsereg segítségével az utóbbi napokban sikeres támadást indítottak.

Ennek az utolsó nagy rohamnak rengeteg civil áldozata volt. Az ENSZ szerint az Aszadhoz hű fegyveresek a napokban 82 polgári személyt, köztük 11 nőt és 13 gyereket lőttek agyon otthonaikban, folyamatosak voltak az orosz légierő bombázásai, és a szíriai tüzérség támadásai, aminek szintén sok civil halálos áldozata volt. Ezekről az eseményekről a világsajtó többnyire egybehangzóan számolt be.

Aki viszont a hirado.hu-n akarta követni, hogy mi történik a városért vívott csatában, az egészen más képet kapott. Nem is csak arról volt szó, hogy a közmédiában a nyugati tudósítók és a nemzetközi szervezetek helyett hangsúlyosabban jelent meg a harcokban közvetlenül résztvevő, és emiatt teljesen egyértelműen elfogult, oroszok és a szír kormány álláspontja.

Bizonyos beszámolókban szinte semmilyen más forrást nem használtak fel
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.