2016. december 20., kedd

A TERRORNAK NINCSENEK GYŐZTESEI

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.12.20.



Tegnap Ankarában lelőtték az orosz nagykövetet, Berlinben egy teherautó egy karácsonyi vásárba hajtott, és 12 embert megölt, Zürichben egy iszlám mecsetben lövöldöztek, ahol hárman súlyosan megsérültek, éjszaka pedig az Egyesült Államok ankarai nagykövetségénél lövöldözött egy támadó.

Egy olyan nap után, mint december 19, végtelenül felesleges szítani az indulatokat. Inkább a gyásszal kell foglalkozni és azzal, hogy ne szolgáljuk ki az erőszaktevőket, a terroristákat a pánik- és félelemkeltéssel, az indulatok korbácsolásával.

A berlini elkövető feltehetően a menekültek között, álnévvel érkezett Németországba, így már fel is hangzik a kórus, hogy a menekültek a tegnapi nap gyilkosai. De ha Zürichben szerencsétlenebbek tegnap az emberek, akkor a muszlimok lennének az áldozatok, és a média egy másik része ülne győzelmi tort az igaza felett?

Tegnap mindenki veszteséget szenvedett a világnak ezen a részén, gondoljon bármit, legyen a világpolitikai színpad bármely harcosának követője, rajongója. Legyen bármilyen eszme híve. És pont a tegnapi nap mutatja meg, hogy az erőszak növekedése, az indulatok szítása, jöjjön bármely oldalról is, mindannyiunknak csak rosszat fog hozni.

Teljesen felesleges a tegnapi nap után menekültezni, ahogy teljesen felesleges szélsőjobboldalozni, ahogy teljesen felesleges oroszozni, töröközni vagy amerikaizni.

Ha letennénk szemüvegünket, amelyen át a saját politikai elképzelésünk győzelmébe vetett hittel látjuk a napi történéseket , észrevennénk, hogy a tegnapi nap után rosszabb lett a német menekülteknek, jogos félelmet érezhetnek a muszlimok, a nem muszlimok, a németek, az európaiak, a törökök, az oroszok és az amerikaiak egyaránt. És jelenleg nem a vallásunk, a bőrszínünk, a nemzetiségünk köt össze minket, hanem a félelmünk az ilyen támadásoktól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.