2016. december 1., csütörtök

ADNI JÓ

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Markó Beáta
2016.12.01.


Mindenki ismeri a mondást: adni jobb, mint kapni. Így van ezzel a kormányzó is, akinek szívét – szemmel láthatólag – egyre inkább átitatja a keresztényi szeretet, és szüntelenül birodalma egyedeinek jóléte jár a fejében.

Ígért ő hajdanában két pofont is. Emlékeznek? Most végre elcsattant. Igaz, nem az újfasisztaszerű csoportosulások ábrázatán, akiknek a sallert (hogy az ő kifejezésével éljünk) ígérte, hanem a nyugdíjasok arcán. Kaptak 0,9 százalékos nyugdíjemelést, ami így év végén különösen nagy öröm.

Ha a hivatalos 80 ezer forintos átlagnyugdíjjal számolunk, ez az emelés 720 forint. Szép kis summa, és aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli. Ebből legalább két kiló kenyeret és egy liter tejet lehet vásárolni, csak győzze hazacipelni a nyugdíjas a jó melegre fűtött otthonába. Mert adni jó.

A kormányzó kifinomult érzékenységét igazolja, hogy – némi elégedetlen zúgolódást hallva (ezeknek az élősködő öregeknek semmi sem elég) – a 0,9 százalékot gálánsan felemelte 1,6 százalékra. Mert adni jó. Szédítő összeg ez az 1280 forint! Az idős ember legalább kétheti C-vitamin adagot vásárolhat magának belőle, ha nem akar folyton flancolni, és megelégszik egy olcsóbb fajtával. Ha a kormányzó és végrehajtó embere, a lelkész-miniszter által működtetett egészségügyi rendszer ellenére megéri a következő évet is, a várható újabb emelésből, akár egyhavi adagra is telni fog. A nyugdíjas pedig a tabletta lenyelése közben, gondoljon hálával a kormányzóra, aki mindezt lehetővé tette számára. Mert adni jó. Még a jegybank idei előrejelzése szerint is jövőre 2,3 százalék lesz az infláció, de most azért ad 1,6 százalékot, mert ő előretervez és ég a vágytól, hogy novemberben újra adhasson.

Visszamenőlegesen megadja majd a különbözetet mindazoknak a nyugdíjasoknak, akik kilógnak a Nemzeti Eutanázia Rendszeréből, és jövő év vége felé még mindig életben vannak.
Adni jó, és kétszer ad, ki gyorsan ad. A kormányzó – tudjuk – rendkívül elfoglalt ember. 2 milliárd forintos Várba költözésének munkálatai és a 360 millió forintos selyemtapéta kiválasztásának gondjai alatt is szakított időt éltesebb alattvalóira, s mivel nem bírt már a szívéből kicsorduló szeretettel, odáig vetemedett, hogy a nyugdíjemelést megtoldotta egy tízezer forintos utalvánnyal. Legalább megtudtuk, mennyit ér egy ember Magyarországon. Tízezer forintot...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.