2016. december 2., péntek

...AKKOR ORBÁN MEGÖLELI GYURCSÁNYT

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Tóth Ilona
2016.12.02.


Legyen minden hónapban egy olyan munkaszüneti nap, amikor lazán élünk. Majd mi kiválasztjuk, nem szükséges Orbán Viktornak ebbe is beletenyerelni.

Úgy döntött Orbán Viktor, hogy a Nagypéntek is legyen munkaszüneti nap. A közelmúltban, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának emlékülésén jelentette be. Természetesen volt mondanivalója Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek is: – A mai világban szükség van az egyházak “becsületére, hitelére és súlyára”. E társadalomban betöltött szerepükre válaszul lesz – huszonöt év késéssel – újra munkaszünet Jézus kereszthalálának emléknapja.

Most nem vitatkozom a miniszterrel, sőt kicsit még örülök is, hogy lesz egy újabb nap, amikor nem kell dolgozni. Még jobban annak, hogy a kormány nagyon tiszteli a szegényeket. Komolyan mondom, mert itt van ez a Nagyböjt, ugye. Ne menjünk a részletekbe, de a nagypénteki nem evés birizgálja a lelkemet. Arra gondolok, hogy Magyarországon milliónyian gyakorolják az egyházi flinc-flancot. Mert azért az nem semmi, ha emberek 365 napos böjtöt tartanak: hús nincs, jóllakni sem szabad, nem is tudnak. Rájöhettünk volna már, hogy mára koplaló kúrán van az ország, a legfontosabb az önfegyelem erősítése és a lemondás megtanulása. Akik rendre nem esznek húst, nem vegetáriánusok, csak vegetálnak...

Egészségügyi előnyei is vannak a böjtnek, megtisztul a szervezet. Elszáll a méreg belőle, de az agyban megmarad.

A megszokott vallási és nemzeti ünnepek mellett számos egyéb emléknapot ismerünk, közülük javasolnék Nagy Nemzeti Munkaszüneti Napokat, legalább havonta egyszer:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.