2016. december 16., péntek

AZ ÉLŐ FÁBA IS BELEKÖTNEK

MAGYAR NARANCS 
- HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.12.15.


Felirat hozzáadása
Inog a vád a Quaestor-ügyben, nem nyomoznak a zöld dossziéról, evakuálják az aleppói civileket, újabb rangos lista élmezőnyében a Saul fia, hideg lesz, de hó nem. Hírek.

Megdőlt a vád?

Kizárta a bíróság a Quaestor-ügy egyik szakértőjét, miután kiderült: a perben sértettként szereplő egyik cég felszámolójához köthető. Ha emiatt a szakértői vélemény sem használható, a vád talán legfontosabb bizonyítékát veszíti el – írja a hvg.hu. Az összeférhetetlenségre a per keddi tárgyalásán derült fény, amikor megkezdődött a szakértők meghallgatása. Egy védő ugyanis felhívta a figyelmet arra, hogy egyikük öt éve jogviszonyban van a Quaestor mögött álló Quaestor Pénzügyi Tanácsadó (QPT) Zrt. felszámolójával. 2012 és 2014 között ennek a cégnek az ügyvezetője is volt.

Nem nyomoznak


Leállította a rendőrség a nyomozást Horváth András egy újabb feljelentése ügyében – az erről szóló jegyzőkönyv is olvasható a 444.hu erről szóló cikkénél. A nyomozás több ügyet is érintett, amelyekkel a NAV volt ellenőre még 2013 végén állt a nyilvánosság elé irataival. Az ún. zöld dosszié dokumentumai az adóhatóság által nem vizsgált, ezermilliárdos nagyságrendű adócsalási, adóelkerülési ügyeket tartalmazták. A volt adóellenőr azt állította, hogy a kiemelt adózókkal a NAV minden évben megállapodik az úgynevezett elvárt adóról, aminek a befizetése esetén békén hagyják őket. A különleges gazdasági nyomozók igen sajátos módon jutottak el jelentésük következtetéseihez: az érdemi ügyeket nem voltak hajlandók vizsgálni, a revizorok befolyásolásával vádolt NAV-vezetést pedig úgy próbálták „lebuktatni”, hogy egyszerűen megkérdezték magukat az érintetteket arról, hogy megvádolják-e saját magukat súlyos gazdasági bűncselekményekkel. (Ne lepődjenek meg: nem.) Horváth András lényegi állításait nem is cáfolják, sőt indirekt módon meg is erősítik, csak éppen elintézik őket annyival, hogy teljesen normális ügymenetről, esetleg szakmai nézetkülönbségről volt szó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.