2016. december 27., kedd

AZ ÉV EMBERE - KIIGAZÍTOTTÁK ORBÁN HAZUGSÁGAIT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.12.26.



Az Amerikai Népszava az Év Emberévé választotta azt az ismeretlen személyt, aki Orbán Viktor propagandaszövegét legalább egy kicsit hozzáigazította a valósághoz. Mint ismert, karácsony előtt a legújabban einstandolt megyei újságokba töltötték a hazugságoktól hemzsegő Orbán-interjút, amelybe néhány helyen pontosítást végzett valaki.

A Fejér Megyei Hírlapban jelent meg a módosított szöveg. Már az is lázadásra adna okot, hogy Orbán diktatúrája az MSZMP KB időszakát is meghaladva ugyanazt a tartalmat önti a "Mészáros Lőrinc" által megszerzett megyei újságokba. Még a kommunista diktatúra éveiben is nagyobb önállóságuk volt ezeknek a megyei lapoknak, mint most.

Az Orbán-interjú esete világosan mutatja, hogy milyen megalázó célra használják fel az újságírást. Hazug propagandát terjesztenek, agymosást folytatnak, hazugsággal mérgezik az emberek lelkét, és a sajtót éppen ellenkező célra használják, mint ami a feladata lenne. Erre hívta fel a figyelmet az ismeretlen személy, aki csak néhány helyen változtatott a szövegen, pedig az egészet ugyanígy "kijavíthatta" volna...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.