2016. december 29., csütörtök

AZÉRT EZ SZÁNALMAS VERGŐDÉS

POLIPRAKTIKA BLOG
Szerző: Herczeg Sándor
2016.12.29.



Szinte egyszerre történt. A feledés jótékony homályába merült, a saját koalíciója által megbuktatott Medgyessy Péter a Jobbikkal kötendő MSZP-s és DK-s összeborulásról vizionál, miközben a középre igyekvő Vona Gábort Köves Slomó küldi el finoman a francba. Kicsit ahhoz kezd hasonlítani a játék, mint amikor a gyerekek körbeszaladgálják a székeket, hogy le tudjanak ülni, de azokból egyre kevesebb van.

Nem tudom, hogy honnan és ki rángatta elő a volt miniszterelnököt, s neki vajon miért kellett ekkorát belecsapni a lecsóba. Az az ember, aki a saját kormányát sem volt képes összetartani, sőt az egyik koalíciós pártra mutogatott korrupciós ügyeket sejtetve, több mint 12 év után akarja megmondani a tutit. Medgyessy alias Machiavelli, akinél a cél szentesítette az eszközt. Mindig megdöbbenek azon, hogy rendkívül "okos", ámde dicstelenül távozó politikusok utólag milyen rettentő éleslátással rendelkeznek.

Egyetlen dolgot hagynak figyelmen kívül. A szavazókat.

Ugyanis bármilyen hihetetlen, a kormányra kerülő pártokat végső soron ők jelölik ki, ezért érdemes számításba venni az akaratukat. Nemigen hinném, hogy egy átlag balos szimpatizáns szívesen borulna egy jobbikos nyakába, s vice versa sem. Kénytelen vagyok azt hinni, hogy Medgyessy leült az íróasztal mellé és egész egyszerűen összeadta az MSZP-re, a DK-ra, valamint a Jobbikra leadott 2014-es voksokat, hátradőlt, végigsimította a homlokát, majd feltalálta a kör négyszögesítését, hiszen úgy látta: jókora szám jött ki, s az persze összevonható. Csupán azt hagyta ki, hogy a Gyurcsány-fanokra a hidegrázás jön rá minden egyes MSZP-s kacsintástól, s akkor még nem is beszéltünk a szocialisták sirámairól ilyen ügyekben. A 2014-es választás jókedvvel-bőséggel megmutatta, hogy egy Monty Python-jelenet humorfoka véres királydráma ahhoz képest, amit a baloldalon anno – és jórészt azóta is – művelnek. A volt kormányfő ehhez még a hozzácsapta a Jobbikot is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.