2016. december 13., kedd

BÁRMIT JOBBAN ELVISELEK, MINT AZT A TUDATOT, HOGY EBBEN A PILLANATBAN IS ÉHEZTETNEK, VAGY HALÁLRA VERNEK VALAKIT A SZÜLEI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.12.13.


Most van az, hogy fel kellene háborodnom és jól beszólni Selmeczi Gabriellának, a kormánynak és mindenkinek, mert az egyes gyermekvédelmi és egészségügyi tárgyú törvényeknek a gyermekek biztonságának és védelmének fokozása érdekében történő módosításáról szóló T/12477. számú törvényjavaslatot ma tárgyalja a parlament. Ez az a törvényjavaslat, amiről pár kósza cikk jelent meg, hogy majd most elveszik a gyereket azoktól a szülőktől, akik elfelejtenek elmenni egy szülőértekezletre. Őszintén szólva nem ástam bele magam túlságosan a témába, egészen tegnap estig, amikor egy szülői jogvédő szervezet egy tagja meg nem találta vele a Szalonnát. Hogy írjunk róla, azonnal, mert itt a világ vége és ez borzalmas.

Nekem jutott a feladat, hogy kiderítsem, pontosan miről is van szó. Nem szokásunk egyoldalú információk alapján cikket írni. Sem kérésre, sem megrendelésre, sem sehogy. Csak arról és csak úgy, amit fontosnak érzünk és amit igaznak érzünk. Ha szembe megy a divattal, vagy az ellenzéki véleményekkel, akkor is. Ez egységesen vonatkozik a szerkesztőségre és egyenként a szerzőkre is. Olyan is előfordul, hogy nem értünk egyet bizonyos kérdésekben, de ez nem akadályoz meg egyikünket sem abban, hogy a saját cikkét a saját meggyőződése alapján írja meg mindenki. Ezt teszem én is.

Elolvastam a kérdéses törvényjavaslatot, a javaslat
kiegészítését és minden, ezzel összefüggő és elérhető anyagot. Az kétségtelen, hogy minden törvény annyit ér, amennyit abból be tud tartatni a törvényalkotó, vagy a törvény végrehajtó szervei. Számtalan olyan törvény, jogszabály és egyéb intézkedés van jelenleg is, amivel elvben egyetértek. Például én is azt vallom, hogy sokkal jobb akár közmunkásként is pénzt keresni, mint segélyt kapni. Azt is gondolom, hogy aki alkalmas lenne a munkavégzésre, de helyette inkább a társadalom nyakán óhajt élősködni álrokkantként, azt ki kell dobni az ellátásból. Ez az elmélet. A gyakorlat azonban az, hogy egy csomó piaci munkahely szűnt meg azért, hogy a munkáltató (és itt bőven vannak állami vállalatok is a bűnösök között) a sokkal olcsóbb közmunkásokat alkalmazza a kirúgott dolgozók helyett. Az is tény, hogy a közmunkából minimális az esély a munkaerőpiacra való visszatérésre. És abban sem lehet vita, hogy a közmunkásbérből nem lehet megélni. Tehát az elv jó, a kivitelezés gyalázatos.

Ez a helyzet a rokkantellátással is. Számtalan munkaképtelen, valóban beteg, sérült, munkát vállalni a legjobb indulattal sem képes ember veszítette el az emberi életnek a lehetőségét is azzal, hogy kiesett az ellátásból. Ez történelmi bűne a kormánynak...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.