2016. december 4., vasárnap

ÉS EGY NYOMORULT LÁZÁRJÁNOS NEM SOK, HOGY MINDEN CSÜTÖRTÖKÖT MONDJON NEKIK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. A.
2016.12.03.


Ötéves a korrupcióellenes együttműködés.

Hagyok időt. Abból van, dögivel. Még nem kezdem el. Nem hajt a habony. Olvasgassátok még egy kicsit az alcímet. Ízlelgessük együtt. Ötéves… pedig mintha tegnap kezdődött volna, olyan… hiába, jó társaságban állni látszik az idő, bár a szekér szalad, ahogyan Áder János két széles mosoly közt fogalmazott a „Legfőbb kincsünk, a víz, mert anélkül sajnos mind elég gyorsan megdöglünk, kivéve aki tagja a Pártnak” című előadásában, Vanuatun, a háromhetes környezetmegóvási konferin.

Korrupcióellenes együttműködés. Magyarországon. Van az a pénz, amiért beszállhatsz… És nem ma kezdtük, már öt éve megy az együttműködés, frappánsan. Azt hiszem, meg is látszik, egyetérthetünk. A parlament felszólítja a kormányt, hogy teremtse meg a korrupció elleni együttműködés törvényi alapjait. Védje meg az országot. Építsen stadionokat. Lopja el mindenünket. Az a törvény, szépen meg van hozva, szóltok, mire kell, csináljuk, azért vannak a jó spannerok, kis pénzér’, okosba’.

A parlament a kormányt. Felszólítja. Tiszta szerencsénk, hogy szóba állnak egymással. Sőt, időnként az az érzésem, mintha ebben-abban egyet is értenének egy kicsit. Mondjuk úgy nagyjából mindenben. Felszólítja. A jobb kezem a balt, hogy vakarja meg. A Boda András törvényesen felszólítja az engemet. Hozzám szóltál, csillagom? Figyelek, hát hogy a frászba ne figyelnék, az az én hivatásom és nem is kevés. Na, vettem. Kicsit gondolkodom rajta, megrágom, de egye fene, végül csak belemegyek.

A parlament meg a kormány: én és énke. De hát csak muszáj lenne elhinnem, hogy amúgy itt mindenki tök független: végtére is valami ilyesmi a demokrácia lényege, legalább az egyik szegmens. Máshol, úgy értem, máshol, nyomorultabb helyeken, ahol már a túlérett, megerjedt kapitalizmus gőzei elkábítják a széles néptömegeket, akik azt hiszik, normálisan élnek, pedig egy frászt. A szívük mélyén ők is azt az utat akarják járni, amit mi – csak nem tudják normálisan artikulálni a vágyaikat, mert a fagyasztói társadalom leizélja az agyukat. És egy nyomorult lázárjános nem sok, annyijuk sincs, hogy minden csütörtököt mondjon nekik.

Itt, nertársak, példás együttműködés van. Új egység, komáim. Harcba szállunk, öt éve már, a korrupció ellen. Ami persze nincs is, ez a nagy helyzet. Máshol már volt hogy volt, meg amikor ez a rohadék nyugdíjkilövető gyurcsányi volt, meg a buziliberálmigránbolskommerek, nem beszélve akkor Mohácsról, meg Haynau, és Trianon, na pláne, ne is mondjam, és akkor most meg csodálkozunk, hogy a polgári kormánynak ég a keze alatt a köröm? Hogy nem minden fenékig azonnal? Hm? Mi ez a kádárvircsaft? Korrupció itt nincsen, feleslegesen tetszik keresni, hát kereste már a Nemzeti Korrupciókereső Fórum is fél éven át, de nem talált belőle egy morzsányit se.

Aztán a kormány felszólította a kormányt, hogy utaljon ki a NKF részére hat és fél milliárd forintot, mert ennyibe került a keresés. Rohadtul keresték. És mégse. Most várják a korrupcióvadászokat is amúgy, lehet jelentkezni: lesz az országban első körben huszonnégy Korrupciókereső Akadémia. Képzés meg minden. Törvényesen. Az Állami Számvevőszék, azaz az ÁSZ amúgy konferenciát is szervezett. És örömteli fejlemény, hogy két vadiúj tag is csatlakozott a korrupcióellenes állami szervek sorába. Mondom a két újat: Magyar Nemzeti Bank és Közbeszerzési Hatóság...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.