2016. december 17., szombat

"EZ AZ EMBER PÓZ NÉLKÜLI" - 80 ÉVES FERENC PÁPA

KÖNYVESBLOG
Szerző: konyvesblog
2016.12.17.


Mi a közös Bagdy Emőke pszichológusban, Várszegi Asztrik pannonhalmi főapátban, Köves Slomó vezető rabbiban és Jolánban, a monori szegénytelep lakójában? Például az, hogy a Ferenc pápa útján című kötetben valamennyi megszólaló a szentatya egy-egy tanításáról mondja el véleményét. A könyv nagyszerűsége, hogy a vallását a mindennapokban aktívan nem gyakorló emberek számára is útmutatót, fogódzót adhat az élet nagy kérdéseinek megválaszolásához.

Egy szerény életvitelű jezsuita lépett a nyilvánosság elé 2013-ban. Bergoglio, az egykori Buenos Aires-i érsek ma Ferenc pápaként szól a tömegekhez. Hangja szelíd, de egyben határozott. Együttérez és irányt mutat: legyen szó társadalmi egyenlőtlenségről, menekültpolitikáról, vallási konfliktusokról. Kijelentéseire az egész világ odafigyel. Köztük az a tizenkét közéleti személyiség, aki tizenkét fejezetben, tizenkét nézőpontból közelíti meg a reformok pápájának gondolatait. A könyvben megszólalnak: Bagdy Emőke, Beer Miklós, Fabiny Tamás, Farkas Beáta, Haranghy Csaba, Heller Ágnes, Köves Slomó, Kozma Imre, Oláh Jolán, Tulassay Tivadar, Várszegi Asztrik, Vizi E. Szilveszter.

A Ferenc pápa útján az első, magyar szerzők által készített teológiai-közéleti könyv Ferenc pápáról. Solymári Dániel és Pallós Tamás december 21-én a Vatikánban személyesen adják át könyvüket Ferenc pápának, aki amúgy december 17-én ünnepli nyolcvanadik születésnapját.

Olvass bele a kötetbe! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.