2016. december 13., kedd

EZT TAPASZTALNÁ ORBÁN VIKTOR, HA ÁLRUHÁBAN JÁRNÁ A VIDÉKET

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.12.13.


A miniszterelnök rendkívül visszafogottan már-már Mátyás királyéhoz hasonlította saját országlását. Ám a népmesékből tudjuk, hogy két dologban biztosan biztos különbözik egymástól a magyar történelem e két meghatározó figurája. Amíg ugyanis Mátyásnak az orra volt nagy, addig Viktornak a pocakjáról mondhatjuk ezt el, és míg az igazságos király álruhában járta az országot, hogy valós képet kapjon népe életéről, addig a miniszterelnök felköltözik a várba, hogy minél távolabb legyen az alattvalóitól. Most azonban játsszunk el a gondolattal, mi lenne akkor, hogy Orbán Viktor mégis álruhát öltene, és megnézné magának a valódi Magyarországot.
 
Kezdhetne mindjárt az első aluljáróban, ahol kéregetők és hajléktalanok sorfalában közelíthetne a 3-as metró megállójához. Morogna egy kicsit a (ál)bajsza alatt, hogy Tarlós mégsem tudta kipucolni ezeket a szerencsétleneket innen, de aztán jönne a szerelvény, és a meglepetése még mindig az az ütött-kopott szovjet metró kocsik gördülnének be az állomásra, amelyeken a 80-as évek végén, egyetemistaként utazott. Aztán beszállna a szerelvénybe, és látná, hogy pestiek sem élnek olyan jól, ahogy azt a Központi Statisztikai Hivatal adataiból kiolvasható. No, de a vidék a miénk – gondolná a miniszterelnök, és úgy döntene, hogy irány a Keleti pályaudvar, ahonnan majd célba veszi valamelyik vidéki várost.
 
Teljesen mindegy, hogy a szolnoki, a hatvani, a sátoraljaújhelyi vagy a békéscsabai vonatra száll fel, a kocsiban mindenképpen megdöbben, hogy még mindig ugyanazok a szerelvények szállítják az utasokat, mint amikor még ő utazott haza a fővárosból joghallgató korában. Igaz, azóta otthon már van egy vadonatúj kisvasút, ám az véletlenül sem hasonlít ehhez a több évtizede szolgálatban lévő, elhanyagolt szerelvényre. Leülne egy idősebb pár mellé, akik Magyar Nemzetet olvasnak. Ez a Simicska még itt is kísért engem - gondolja magában az álruhás miniszterelnök, aztán megnyugtatja magát azzal a gondolattal, hogy ha hazaérnek ezek a jóemberek, otthon majd krumplit hámoznak az újság lapjaira, vagy gyújtóst csinálnak belőle... 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.