2016. december 11., vasárnap

HAJRÁ,BAROMORSZÁG! HAJRÁ, BARMOK!

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.12.10.


Azt hiszem, ideje lesz megbecsülni a Mikulást. Eddig leginkább csak amerikai filmekben láttam olyat, hogy a jóságos nagyszakállú a kéményen át érkezett és nem is értettem ennek az okát, de most megvilágosodtam.

Valószínűleg az történhetett, hogy arrafelé már régebben államosították a kéményseprést. Gondolom, a SWAT kapta meg a feladatot, de azok feszt kézigránáttal óhajották tisztára pucolni a szelelőt. Az amerikaiak meg önvédelemből kitalálták, hogy mégis békésebb dolog, ha az ajándékozó-kedvű figura kotor inkább. Olcsóbb is, mert egy pohár tej és egy süti igazán nem nagy ár a karbantartásért cserébe.
Az történt, hogy ártunk és ormányunk a rezsicsökkentés, a harácsolás és a mindenbe beleugatás jegyében kivégezte a kéményseprővállalatot. Is. A feladatot az Országos Katasztrófavédelem vette át. Ott meg marhára kevés kéményseprő van, ráadásul mégsem küldhetnek mindenkinek egy sms-t, hogy üljenek át a lakók egy másik kéményre. Kotorni egyre kevesebb helyen kell, mert a gázkazán nem annyira kormol, de ellenőrizni meg kellene, mert az a kémény is meghibásodhat és a kedves lakók úgy döglenek halomra, ahogy vannak.

Első körben a kormány ritkította az ellenőrzések gyakoriságát két évre, de mivel ettől sem lett több kéményseprő, megtalálták a megoldást. Közmunkásokat képeznek át és az jó is lesz. Úgy lesz majd, hogy a közmunkás 1 hétig tanul, 3 hónapig gyakorol, megint tanul 3 hónapig elméletet, aztán kap egy OKJ-s oklevelet és hajrá! A szakemberek tiltakoznak ugyan, mert szerintük életveszélyes, amit a kormány művel, de szokás szerint senkit nem érdekel a véleményük.

Én meg azt gondolom, hogy nagyon jó ötlet szeretett kormányunk részéről ez a gyorstalpaló átképzés. Sőt! Nem szabad itt megállni, mert amúgy is állandóan léphet mindenki egyet előre, akkor most is.

Javaslom, hogy képezzenek át közmunkásokat orvossá, mert abban a szakmában is hiány van. 1 hét elméleti képzést – egy szakember megfelelő ábrán elmutogatja, hol van az ember szíve, mája, zúzája, vakbele – aztán 3 hónap műtős gyakorlat. Amelyik közmunkás a legtöbb túlélőt tudja felmutatni 3 hónap után, az kapjon egy OKJ-s doktori oklevelet és kész. Amelyik doktorjelölt túl nagy mortalitással dolgozott, az még mindig lehet szakápoló, vagy gyógyszerész.

Az OKJ-s cucc amúgy is nagy becsben tartott dolog, emlékezzünk csak Németh Lászlóné korábbi fejlesztési miniszterre, aki úgy kapta meg a tárcát, hogy szintén OKJ-s végzettsége volt. Az is igaz, hogy ő legalább nem operált és kéményt sem sepert.

Ha beválik a dolog – márpedig beválik, mert majd elmondja Lázár, meg Németh Szilárd és Kósa, Kovács Zoltán alátámasztja, Varga Mihály kiemeli, Orbán pedig aláhúzza – akkor ki kell terjeszteni az égvilágon mindenre. Legyen elég az egész országnak a 8 osztály. Vagy hat. Esetleg négy, annak van is hagyománya. Tehát négy osztály. Majd kell egy kormányhatározat, hogy lehessen 10 éves kortól is dolgozni. Ilyen formán be is lehet zárni a gimnáziumokat, egyetemeket. Az értékesebb épületeket oda kell adni Tiborcz Istvánnak, az majd csinál belőlük szállodákat...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.