2016. december 27., kedd

HALLOD...ÖTLETED SINCS ARRÓL, HOGY MI MEGY VIDÉKEN!

ÁGOSTON LÁSZLÓ BLOGJA
Szerző: Ágoston László
2016.12.25.



Hallod… ötleted sincs arról, hogy mi megy vidéken. Ilyenkor persze nem Pécsre, Győrre és a hasonlókra gondolok. Például tudtad, hogy Magyarországon van Európában a harmadik legtöbb RABSZOLGA? Igen, jól olvastad. Rabszolga. Egy magyar falu és egy nagyváros között nem csak pártíz kilométer, de kétszáz év is lehet a távolság.
– Beköltöztek a szomszédba, orrba verték az ott lakó idős embert, minden hónapban elveszik a nyugdíját és járatják a kútra vízért. Rendesen rabszolgának tartják.
– De miért nem szóltok miatta?
– Akarom én, hogy rám gyújtsák a házamat? A rendőrt nem érdekli. Annak is utána mennek, ha úgy van.
– Szociális segítők vagy más szolgálatok?
– Ugyan… nem járnak erre hasonlók.

Ez a beszélgetés a karácsonyi asztalnál zajlott le egy ötezer főnél kisebb faluban élő ismerősömmel (jójó, tudom, város, de nem igazából nem az). Nem hittem neki. Utánanéztem. Olvass utána te is, ha akarsz itt:
Veszélyes sodródás: somogyi kilátástalanságból a rabszolgaságba
A modernkori rabszolgatartás még létezik - Magyarországon is
Rabszolgatartás Magyarországon – Egy csicska vallomása…
vagy csak kérdezz körbe egy keleti faluban.

“Egy állami gondozottról több mint egy év után derült ki, hogy amikor eltűnik a szállóról, egy családhoz megy dolgozni, ahol amíg volt munka, biztos, ami biztos kiláncolták éjjelre a lábánál fogva, nehogy elmenjen. És persze nem akart feljelentést tenni, nem véletlenül: volt, hogy egy hajléktalant véresre verve találtak meg, miután fel akarta jelenteni a férfit, akinek dolgozott, csak a fizetését felejtették el odaadni.” (forrás)

A fentebb belinkelt felmérés harminchatezerre teszi a számukat, de félek, ez egy kedvesen alulbecsült szám. Tudniillik ez pontosan olyan, mint a háztartáson belüli erőszak: az eseteknek csak elenyésző része kerül felszínre. 


Aztán itt van a cigánybűnözés. Cigánybűnözés?

Ez a szó körülbelül akkora elválasztógátat jelent Magyarországon, mint mondjuk a “migráns”. Ha azt mondom van, rögtön szélsőjobbos vagyok, ha azt mondom, nincs, rögtön eszetlen ballibsi. Pedig van itt egy probléma, amiről beszélni kell:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.