2016. december 11., vasárnap

HIPP-HOPP, 30 MILLIÁRDDAL TÖBBE FÁJ A PUSZTASZABOLCSI VASÚTVONAL FELÚJÍTÁSA

MAGYAR NARANCS - NARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.12.11.


A sötét történetben feltűnik egy régi ismerős is, a hazaárulózás Rigó Jancsija.

A tervezett 64 milliárd helyett közel 100 milliárd forintba kerül a Kelenföld–Pusztaszabolcs vasútvonal korszerűsítése –
számolt be Hír Tv. A tárgyban tavaly kiadott kormányhatározatban szerepel 64 milliárd, de a novemberi újabb határozat már 94 milliárdról szól. Ennyi pénzt viszont még a NER-ben is muszáj valahogy megmagyarázni, hát menten sorompóba is álltak az illetékesek, igaz, nem nagyon erőltették meg magukat.

Lázár János például azt mondta, hogy „az eredeti tervekhez és közbeszerzésekhez képest változott a tartalom, és a változó tartalomnak van többletköltsége, ez evidens. Minden beruházásnál előfordul, hogy a megbízó úgy dönt, hogy kibővíti a beruházásnak a tartalmát.”

Kicsinyt persze lerontja e duma hitelességét, hogy mindkét párt …, bocsánat kormányhatározatban betűről betűre ugyanaz a „tartalom” szerepel, és se égen, se padláson nem találni dokumentumokat a „kibővített tartalmakról”.


De szerencsére jött Loppert Dániel, a korszerűsítésért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivő-osztályvezetője. Ám mielőtt idéznénk e nagy reményű ifjú dolgozó perdöntő magyarázatát, emlékezzünk meg nevezett repülőrajtjáról a magyar politikai életben. Nos, Loppert Dániel Medgyessy Péter miniszterelnök felé kiabálta háromszor is, hogy „hazaáruló” – Kapolcson, 2002-ben. Villámkarrier, rögtön Rogán Antal vette a hóna alá, eltelt 14 év, s máris osztályvezető a csávó. Loppert azt mondja, azért nőtt meg az összeg kurta egy esztendő alatt az eredeti csaknem felével (!) – még egyszer: 30 000 000 000 forinttal –, mert „itt a mérnökár megadásánál nem teljesen voltak egyértelműek a felelősségi körök. Ezt még korábban a tervezőcég adta meg, amelyet a NIF átvett”. Szóval a „mérnökárból” kifelejtettek valamit a tökéletesen illetéktelen mérnökök, illetve a tervezőcég. Vajon mit felejtettek ki ezek a trehány disznók?

Hát mi azt nem tudhatjuk...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.