2016. december 31., szombat

ÍGY DOLGOZNAK A MÉSZÁROS-SAJTÓBIRODALOM KIHALLGATÓ TISZTJEI

MAGYAR NARANCS - NARANCSBLOG
Szerző: narancsblog
2016.12.30.



Mindenkit kirúgunk! Saját magunkat is.

Újabb embert küldtek el a Fejér Megyei Hírlapban megjelent Orbán-interjú miatt, Kinde Kálmánt, a Pannon Lapok Társaságának (PLT) gazdasági ügyvezető igazgatóját – azonnali hatállyal. Azt nem közölték, hogy Kindének mi köze a hekkhez, és természetesen arról sem tudhatunk semmit, hogy miféle fegyelmi eljárás keretében rúgták ki a gazdasági igazgatót, ellenben megszólalt a két korábban elbocsátott szerkesztő.

Hajnal Csilla, a Fejér Megyei Hírlap felelős szerkesztője és Klecska Ernő lapszerkesztő a Mandinernek adott interjújában idézte fel a rendőrségi kihallgatásra emlékeztető „cégeljárást”, ami leginkább az 1950-es éveket idézheti fel.

„December 24-én a karácsonyi asztal terítésekor csörgött a telefon,


és az első kérdés az volt, hogy én követtem-e el a szabotázst... Nem az, hogy figyelmetlen voltam-e vagy ilyesmi: szabotázs. December 27-én a PLT-s megyei lapok összes szerkesztőségébe be kellett mindenkinek mennie reggel 8-ra a gépeikkel, amiket hálózatra csatlakoztatva távolról ellenőriztek az informatikusok. Aznapra Csillát és engem is behívtak Veszprémbe” – mondta Klecska, kolléganője pedig így emlékezett: „Ott déltől este fél tízig tartott a kihallgatás. Betereltek minket egy szobába: a Pannon Lapok Társaságának teljes menedzsmentje, egy háromfős ügyvédi csapat és néhány számomra ismeretlen ember kérdezgetett minket. Egyszerre

egy ember volt bent a tíz kihallgatóval

szemben. A délután során, amíg a többiek meghallgatása tartott, egy szobában ültünk, két üveg ásványvíz és egy csomag ropi mellett.”

Noha az a kihallgatók előtt is bizonyos lehetett (legalábbis annak kellett volna lennie), hogy a Fejér Megyei Hírlap munkatársai vétlenek, úgy tűnik, ez számított a legkevésbé. Nyilvánvalóan semmi

másról nem volt, nem lehetett szó, mint az alkalmazottak megalázásáról

és a még ott dolgozók megfélemlítéséről...

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.