2016. december 24., szombat

KARÁCSONYKOR...

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Tabunyitogató
2016.12.24.


Karácsonykor azt mondjuk egymásnak: boldog, békés, szeretetteli ünnepet kívánunk. ... Lehet-e boldog a Karácsony szülőnek gyermeke nélkül, gyermeknek az egyik szülője nélkül?
Lehet-e békés a Karácsony egy évek óta tartó gyermekvédelmi eljárásban, amely eredményt évek hosszú során át sem hoz? Lehet-e békés a Karácsony, amikor tudjuk azt: januártól semmiféle küzdelem nem lehetséges gyermekeinkért, hiszen úgy módosították a gyermekek védelméről szóló törvényt, hogy a legkisebb szülői ellentmondásra is a szülőre foghatják: nem együttműködő. ... Erre hivatkozva pedig akár ki is emelhetik a gyermeket a családjától. Mondjuk ki őszintén: ez a döntés januártól kizárólag az ügyintéző hozzáállásán és emberségén múlik. Ebben a tudatban lehet-e békés a Karácsony?
Lehet-e szeretetteli a Karácsony a különélő szülő és a szülőjétől különélő gyermek számára, miközben egymástól őket elidegenítik? Ugyan milyen gondolatok kerülhetnek beültetésre a gyermek fejébe - az igazságon túlmenően - a különélő szülőről? "Nem keres, mert nem érdekled őt. Tudod, hogy csak magával foglalkozik, még Karácsonykor is, ne is törődj vele, itt vagyok én neked. ..." Miközben a különélő szülő azt hallja a gyermeket gondozó szülőtől: "Nem akar veled találkozni, nem kényszeríthetem, nem kíváncsi rád, nem csak karácsonykort van gyermeked, fizess többet, akkor láthatod. Ha találkozni akarsz vele, állj el a pertől. ...." Stb.
Lehet-e ünnep a Karácsony?
Lehet:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.